4. kolo
17.09.2023 15:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Fanoušci Heidenheimu (© AFP)

Kmenový hráč Brém zařídil Heidenheimu před plnými tribunami první výhru v Bundeslize

Fotbalisté Heidenheimu vyzvali ve čtvrtém kole Bundesligy Brémy, které před vyprodaným stadionem porazili 4:2. Hned v úvodu dal o sobě opět vědět Tim Kleindienst, jehož penalta nedala Jiřímu Pavlenkovi mezi třemi tyčemi žádnou šanci. V závěru prvního dějství pak nepěkný dárek do kabiny nadělil Werderu jejich kmenový hráč Eren Dinkci. Brémy sice dokázaly po změně stran srovnat, nicméně rozhodující slovo měl díky svému druhému gólu v utkání Dinkci. Frank Schmidt se tak po neuvěřitelných 16 letech ve službách domácího klubu dočkal prvního vítězství mezi německou elitou.

Asi největším zklamáním dosavadního průběhu Bundesligy byl Dortmund, za což z velké části mohl Heidenheim. Těsně před reprezentační pauzou totiž nováček z půdy obrovského favorita vyválčil svůj historicky první bod mezi německou elitou, ještě po odehrané hodině hry přitom ztrácel dvě branky. Autorem vyrovnávací trefy nakonec byl v minulém ročníku druhé nejvyšší soutěže 25gólový Tim Kleindienst. Právě on měl být největší hrozbou i pro Brémy, které naposledy přesvědčivě porazily Mohuč.

A byl to právě zkušený ostrostřelec, který si stoupl k pokutovému kopu nařízenému po ruce jednoho z hráčů Brém. Pavlenku poslal na opačnou stranu, a Heidenheim tak šel v páté minutě do brzkého vedení. Domácí hráče takto časná branka nabudila a byl to opět Kleindienst, kdo mohl navýšit vedení. Pavlenkovi vypadl míč z náruče, odchovanec ostravského Baníku se však stihl dostat do lepší pozice, a společně s obránci vysunul útočníka Heidenheimu do míst, ze kterých již nedokázal skórovat. Za Brémy pak poprvé zahrozil Jens Stage, po individuální akci ovšem gól do šatny zařídil na druhé straně hřiště Dinkci.

Hned tři změny přichystal v poločasové pauze trenér hostů Ole Werner. Střídající Marvin Ducksch se odvděčil trenérovi za příležitost, když po čtyřech minutách na hřišti dorazil svou neproměněnou penaltu a snížil náskok domácích. Ti si dvoubrankové vedení mohli vzít zpátky po hodině hry, nicméně Kleindiensta zastavila tyč. O slovo se tak opět přihlásili hosté z Brém, konkrétně Mitchell Weiser, který se v 64. minutě vyšplhal nejvýše ze všech a hlavičkou do levé šibenice srovnal stav zápasu. O pár chvil později se ale připomněl střelec z první půle Dinkci. Ten se ocitl nehlídán na hranici pokutového území a přízemní střelou do pravého dolního růžku nedal Pavlenkovi šanci. Poslední hřebíček do rakve Werderu pak zatloukl v 76. minutě odchovanec Dortmundu Jan-Niklas Beste.

Po zisku svého prvního bodu v Bundeslize se tak Heidenheim radoval i z premiérové výhry. V příštím kole se 24. září představí na půdě Leverkusenu, Brémy o den dříve přivítají Kolín nad Rýnem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Der Beste ist der beste!

Reagovat
DidusIneptus

Velice povedený fotbalový sváteční den v Heidenheimu. Moc jim to přeju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele