18. kolo
20.01.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Moritz Jenz si střílí vlastní branku (© AFP)

Neuznané branky připravily Heidenheim o obrat, za Wolfsburg znovu pálil Černý

Hráči Wolfsburgu remizovali v 18. kole Bundesligy na hřišti Heidenheimu 1:1. Vlci si tak připomněli minulé utkání s Mohučí, kdy se taktéž už na začátku duelu ujali vedení zásluhou Václava Černého. Stejně jako před týdnem ale o rychle nabytý náskok přišli, neboť v nastavení první půle se do vlastní brány trefil Moritz Jenz. Gólman zelenobílých Koen Casteels v průběhu zápasu kapituloval ještě dvakrát, v obou případech ale videorozhodčí odhalil ofsajd.

Heidenheim si mohl svou první sezonu mezi německou elitou pochvalovat, jelikož se po 17 odehraných kolech nacházel na deváté příčce s přijatelnou ztrátou na šestou pohárovou pozici. Svěřenci Franka Schmidta navíc vstupovali do duelu proti Wolfsburgu jako tým, který čtyřikrát v řadě neprohrál. Vlci naopak tolik důvodu k radosti ani zdaleka neměli, neboť z předchozích pěti ligových klání vyhráli jen jednou.

Již v sedmé minutě navázal na gólový úspěch z minulého zápasu Černý. Toho oslovil povedeným lobem přes domácí obránce Jonas Wind a český křídelník z prvního doteku usměrnil padající míč přesně ke vzdálenější tyči. Po inkasované brance převzal iniciativu Heidenheim. Zatímco Patrick Mainka ještě z bezprostřední blízkosti těsně minul, Jan Schöppner už balon do sítě krátce nato dostal. Radost 24letému záložníkovi ale kvůli ofsajdu sebral videorozhodčí. Vlci měli štěstí i ve 26. minutě, kdy hlavička Benedikta Gimbera prosvištěla těsně vedle. V nastaveném čase první půle se ale červení vyrovnání dočkali, když si Jenz srazil přízemní centr do vlastní brány.

Po hodině hry dokonce nováčka soutěže poslal do vedení Tim Kleindienst. Německý útočník ovšem hlavičkoval z ofsajdu, a sedmý ligový zásah si proto nepřipsal. Jinak však po změně stran výrazných příležitostí značně ubylo a diváci sledovali spíše boj o střed hřiště. O něco častěji se sice do palebných pozic dostávali Vlci, většina jejich pokusů ale postrádala přesnost.

Domácí tak potvrdili dobrou formu a obrali Wolfsburg o dva body. Oba celky sehrají další ligový zápas 27. ledna. Vlci změří síly s Kolínem, Heidenheim se utká s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele