20. kolo
11.02.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Jamie Bynoe-Gittens (© AFP)

Dortmund pokračuje bez ztráty kytičky, Brémám vsítil dvě branky

Ani v pátém bundesligovém utkání v roce 2023 nenašel Dortmund soupeře, jenž by jej obral o body. Ve 20. kole si Borussia poradila z Brémami, kterým tak oplatila hořkou porážku z podzimní části sezony. "Schwarzgelben" zůstávají poblíž čela tabulky, Werder se dál drží ve středu pelotonu.

Oba góly vsítil Dortmund na Weserstadionu až po změně stran. Akcie Brém dlouho držel nad vodou brankář Jiří Pavlenka, jehož ovšem nakonec pokořili Jamie Bynoe-Gittens a Julian Brandt.

O vstřelení branky nicméně Borussia usilovala již zkraje zápasu. Pavlenku zkoušel z úhlu prostřelit Guerreiro, ovšem nepochodil. Po levém bekovi Schwarzgelben zkusil štěstí také ten pravý, nicméně přízemní pokus Ryersona se mezi tři tyče nevešel. Sám norský fotbalista pak po 20 minutách málem skóroval, ovšem do vlastní brány. Celou situaci ale nakonec vyřešil gólman Dortmundu Kobel.

Postupem času se nicméně dostal do hry také Werder. Kobel měl co dělat též s volejem Wiesera. Převahu získali hosté zase až po změně stran. Ihned na začátku druhé půle vyslal Bellingham dopředu Reuse, ten však nepropálil Pavlenku. Krátce poté si Bellingham naběhl na centr Ryersona z pravé strany, avšak Pavlenka opět skvěle zasáhl.

Tempo duelu následně upadlo poté, co Schlotterbeck přišel pozdě do souboje s Wieserem, načež se oba fotbalisté srazili hlavami. Především Wieser dlouho ležel na trávníku, nakonec se ale do zápasu vrátil. V 67. minutě ovšem jen sledoval, jak se od Schlotterbecka odrazil míč ke střídajícímu Bynoe-Gittensovi, který Pavlenku překonal střelou na přední tyč.

Brémy chtěly vyrovnat, nicméně Ducksch z dobré pozice přestřelil. A tak udeřili podruhé hosté. Brandt si naběhl na přihrávku Guerreira za obranu, přehodil si míč na pravou nohu a zakončením po zemi donutil Pavlenku podruhé kapitulovat. Závěr střetnutí už si Borussia pohlídala. Nepřipustila tedy podobné selhání jako v srpnu, kdy Werder famózně otočil výsledek. Tentokrát se však radoval Dortmund, jenž v tabulce dál stíhá vedoucí Bayern.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele