8. kolo
01.10.2022 15:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Omar Marmoush (© AFP)

Wolfsburg se se Stuttgartem dlouho přetahoval, vítězství si nakonec zajistil v závěru

Už se zdálo, že zápas mezi Wolfsburgem a Stuttgartem dospěje k dělbě bodů. Domácí ale v závěru zaveleli k poslední zteči, která se ukázala býti úspěšnou. Yannick Gerhardt vstřelil v nastaveném čase vítěznou branku, díky níž se "Wölfe" mohli teprve podruhé v sezoně radovat vítězství.

Divákům, kteří na zápas ve Wolfsburgu zavítali, se musela líbit především první půle, která přinesla řadu šancí. Zprvu musel být v permanenci především hostující gólman Müller, byli to však hráči stuttgartského VfB, kteří se dostali do vedení: střelu Ita ze 22. minuty usměrnil do sítě před bránou stojící Guirassy, jenž po svém zářijovém příchodu ke "Schwaben" oslavil svůj druhý bundesligový gól.

Celek z Bádenska-Württemberska se však z vedení dlouho neradoval. Hned o minutu později si totiž Marmoush narazil míč s Kaminskim a zpoza vápna poslal merunu po zemi mimo Müllerův dosah, čímž rozesmutnil své někdejší spoluhráče. Ve 38. minutě pak strážce hostující svatyně dopustil obrat ve skóre. Arnold sice již několikrát prokázal, že z dálky vystřelit umí, tentokrát ovšem jeho pokus moc nebezpečně nevypadal. Müller však balón nečekaně neudržel v rukavicích a propustil jej za svá záda - 2:1.

Gólový poločas však zásahem Arnolda ještě neskončil. Těsně před přestávkou rozehrál Stuttgart roh nakrátko, na centr Stenzela si následně naskočil Mavropanos, jenž hlavičkou o zem vyrovnal. Obě mužstva si tak v kabinách mohla pochvalovat útočnou fázi, do druhé půle však měli jasný úkol v podobě zlepšení obranné práce.

K srdci si to vzali především hosté, kteří za druhou 45minutovku posbírali rovnou šest žlutých karet - potrestání od sudího si vysloužil také trenér VfB Matarazzo. Inu, raději bránit nečistě než vůbec. A v tom musí jít i kouč příkladem.

Po změně stran se nicméně tolik příležitostí už neurodilo. O výjimku se v 57. minutě postaral Silas, jenž rozezněl břevno. Na druhé straně nebylo v 74. minutě přáno Kaminskimu. V první minutě nastaveného času však přece jen padla ještě jedna branka. Centr Marmoushe prodloužil hlavou na přední tyči před bránou Svanberg a na zakončujícího Gerhardta již zívala pouze odkrytá svatyně - 3:2.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele