26. kolo
01.04.2023 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Felix Nmecha (© AFP)

Augsburg ztratil v závěru zápasu dvougólové vedení nad Wolfsburgem

FCA rozhodně nemají jistotu setrvání v soutěži, a proto by se měli vyvarovat takovýchto ztrát. Do karet jim výrazně nahrál brzký vlastní gól soupeře, jenže na devátou výhru to stejně nestačilo. Náskok na sestupové pásmo činí po šestadvaceti kolech sedm bodů. Naopak Vlci uzavírají horní polovinu tabulky s tím, že pohárové příčky mají stále na dosah.

Jak uvedeno, die Fuggerstädter nepotřebovali ani 120 sekund k tomu, aby se ujali vedení. Při druhém rohovém kopu centroval do vápna Arne Engels a neatakovaný Maximilian Arnold zacílil hlavou za záda vlastního brankáře - 0:1. Jakékoli snahy Kovačova výběru přicházely vniveč, dokud se na něj neusmálo štěstí v podobě faulu Arneho Maiera na Patricka Wimmera.

V ten moment bylo odehraných dvacet minut hry a Arnold dostal příležitost odčinit svoje zaváhání. Vsadil na razanci, což vyústilo v nekompromisní překopnutí augsburské svatyně. Nicméně jeho spoluhráči to nezabalili, o čemž svědčí hned následná akce, při které Yannick Gerhardt trefil tyčku, zatímco Jakub Kamiński při dalším pokusu přestřelil.

Po půl hodině hry tedy zase udeřili hosté. Engels výtečně odebral míč Mattiasi Svanbergovi, načež servíroval na Mërgima Berishu, jenž mířil po zemi neomylně k pravé tyči a běžel se radovat ze své deváté branky v aktuálním ročníku - 0:2. V 39. minutě vyslal Gikiewiczovým směrem svou navštívenku Maximilian Arnold, jenže skóre se neměnilo. Stejné zůstalo i po šanci Wimmera, který nedokázal zacílit do poloodkryté klece.

Záhy po startu druhé půle polský gólman výborně zmenšil úhel Gerhardtovi. V době, kdy se hodina hry pomalu, ale jistě stávala minulostí, přihrával z levé strany do vápna Paulo Otávio a Omar Marmoush na přední tyči zahodil stoprocentní příležitost. Irvin Cardona pak nepotrestal Wimmerovo zaváhání, což se ukázalo býti fatální chybou.

Gól Luky Waldschmidta nejprve nebyl uznán, ale paní Štěstěna brzy konečně ukázala Vlkům svou přívětivou tvář, jelikož autor branky si po Arnoldově rozehrávce standardní situace ofsajdovou hranu pohlídal, tím pádem moment, kdy ve skluzu uklidil míč na místo určení, byl zcela v souladu s pravidly - 1:2. V poslední nastavené minutě si šel Gikiewicz pro centr Paula Otávia, nicméně Felix Nmecha byl o něco málo rychlejší, což znamenalo, že tenhle duel vítěze nepoznal - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele