5. kolo
03.09.2022 15:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Lukas Nmecha (© AFP)

Köln se nenechal zlomit brzkým gólem a z Wolfsburgu odvezl všechny tři body

Klub z města nad řekou Rýn odchod dvacetigólového Anthonyho Modesteho zatím netrápí. Po pěti kolech boduje o pohárové příčky a spolu s Bayernem, Unionem a Gladbachem zůstává neporažený. Naopak Vlci se propadli do sestupové zóny, neboť stále čekají na první vítězství.

Běžela teprve druhá minuta zápasu, když Bartol Franjić pobídnul Lucase Nmechu, jehož volej byl pro Marvina Schwäbeho nechytatelný - 1:0. Pojistku se deset minut poté pokusil vymyslet Max Kruse. Mezi tři tyče však nezamířil. Kdežto Dejan Ljubićić za dalších deset minutek dokázal po pěkné akci vyrovnat, když z úhlu pravačkou prostřelil Koena Casteelse - 1:1.

Nadále se hrálo ve velmi solidním tempu. K nelibosti většiny diváků a divaček ve Volkswagen-Areně měl tenhle duel patřit hostům. Bylo odehráno lehce přes půl hodiny, když Jonas Hector poslal do vápna přízemní centr z levé strany. Paulo Otávio nejprve ve skluzu vyzkoušel pozornost vlastního brankáře, který dokázal zasáhnout, jenže míč se odrazil od obránce smolně za čáru - 1:2.

Do poločasového hvizdu se skóre na ukazateli měnilo ještě jednou. Luca Waldschmidt fauloval na hranici velkého čtverce Jana Thielmanna. Sudí si šel prohlédnout záznam, aby usoudil, že k nedovolenému zákroku došlo uvnitř pokutového území. Pokutového kopu se ujal Florian Kainz. Zvolil střelu po své pravé ruce, zatímco gólman si vybral opačný kout své svatyně - 1:3.

Druhý poločas měl poněkud pomalejší rozjezd. Až bezmála čtvrt hodiny po jeho startu musel zasahovat Casteels, přičemž si mohl oddechnout, že dorážka směřovala mimo tři tyče. V 66. minutě se připomenul Kainz technickým obstřelem, který k bráně ani nedoputoval, protože byl sražen pozorným obráncem.

Na začátku závěrečné desetiminutovky se Kovačově výběru podařilo snížit. Mattias Svanberg šikovně prostrčil do vápna na Nmechu, jenž střelou do Schwäbeho protipohybu zaznamenal svou druhou branku v zápase. Klidně přitom mohl ještě nahrávat na zcela neobsazeného Bakua - 2:3. Jenže poslední slovo měla skvadra Steffena Baumgarta.

Za nějakých 120 sekund si Sargis Adamyan zaběhnul za obranu a čitelným zakončením pravačkou, při kterém spolupracoval o tyč, dal výsledku jeho finální podobu - 2:4. I proto, že pokus střídajícího Denise Huseinbašiće dokázala defenziva VfL v poslední chvíli dostat do bezpečí. S výhrou o dva zářezy byl padesátiletý kouč podle všeho stejně spokojený.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele