26. kolo
01.04.2023 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Kevin Behrens (© AFP)

Union jasně přehrál Stuttgart a nadále drží skvělou třetí příčku

Berlínskému klubu hraje do karet i šlágr kola, ve kterém první Bayern hostí druhý Dortmund. Svěřenci Urse Fischera mají na kontě už patnáct výher a na dosah jasně nejlepší bundesligové umístění v historii. Zato VfB neopustí poslední pozici, ačkoli pořád platí, že jedna výhra může celek z města automobilů vystřelit nad sestupovou zónu.

Během počáteční půl hodiny se sice hrálo ve velice solidním tempu, avšak velké šance nepřicházely. Teprve v závěru uvedeného časového úseku to zkusil Dan-Axel Zagadou, nicméně domácí svatyně mu byla malá. V minutě čtyřiatřicáté skóroval Juan José Perea. Jenže po přezkoumání záznamu se ukázalo, že si kolumbijský forvard pomohl při zpracování rukou.

Poté se z dálky osmělil Hiroki Ito. Že by Lennartu Grillovi přidělal hodně práce, to se rozhodně napsat nedá. Tiago Tomás si v zakončení počínal přesvědčivěji, na muže v rukavicích přesto nevyzrál. Úvodní dějství tedy branku nepřineslo. Zato v tom druhém se na ni čekalo pouhopouhých pět minutek, což většina z dvaadvaceti tisíc diváků a divaček na Stadion An der Alten Försterei kvitovala s nadšením.

Neobtěžovaný Jérôme Roussillon poslal z levého křídla vynikající centr na malé vápno, kde "z jedničky" neomylně zakončil Sheraldo Becker - 1:0. Pojistku mohl záhy přidat Rani Khedira, kdyby necílil o kousek nad. Podle představ netrefil po hodině hry ani Zagadou, přestože jeho pozice rozhodně byla gólová.

V 65. minutě využil nedůrazu obránců Kevin Behrens a zblízka prostřelil Fabiana Bredlowa. Druhý zářez nejprve nebyl uznán pro domnělý ofsajd, takže jej musel potvrdit až Badstübnerův kolega u videa - 2:0. A za 180 sekund byla zkáza pro skvadru Bruna Labbadii dokonána, jelikož si skluzující Genki Haraguchi srazil Behrensovu přihrávku do vlastní sítě - 3:0. Vyrovnat mohl Tanguy Coulibaly, kdyby za Grilla v poslední chvíli nezaskočil Roussillon.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele