3. kolo
20.08.2022 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Siebatcheu i Becker si připsali gól a asistenci, Union tak doma přehrál Lipsko

Jestli v úvodních pasážích nové sezóny můžeme hovořit o jakýchsi dvou zklamáních, pak se musí ukázat v prvé řadě nejen na Leverkusen, avšak také na Lipsko. Ambiciózní celek, který se míní hýbat v popředí tabulky, nevyhrál ani na třetí pokus, ba co hůře, na půdě Unionu padl. Berlínský výběr naopak potvrdil slušnou pohodu a dokonce se vsunul dočasně na druhé místo.

Porážka v Německém superpoháru, plichty ve Stuttgartu a s Kolínem nad Rýnem, nyní první bundesligový bodový nezdar, takový je bleskový sumář dosavadních rezultátů saského klubu. V hlavní německé metropoli nezvládl především první poločas, v tom druhém dohnal manko dvou branek jen částečně. Domácí totiž naplnili ty předpoklady urputného a organizovaného konkurenta, proti němuž se duely těžko otáčí. Na kontě mají teď mimochodem již sedm bodů.

Union se jako první v tomto střetu osmělil v 15. minutě, to když Ryerson z moc dobré pozice uvnitř pokutového území směřoval svou střelu k tyči, bránící Simakan ovšem stačil míč dostat do bezpečných vod. Lipsko výrazně zahrozilo v 19. minutě, Werner si sběhl za obranu a ocitl se sám před brankářem Rönnowem, avšak k jeho smůle oblouček narazil jen do zadní tyčky.

Ve 32. minutě se pak poprvé měnilo skóre zápasu. Domácí podnikli rychlou akci, Becker do středu pole namířil přihrávku na unikajícího Siebatcheua, jenž chytrou přízemní střelou zacílil do protipohybu gólmana Blaswiche. A ve 38. minutě se Union trefil také podruhé. Becker měl na pravé straně zase příliš mnoho prostoru, zvolil tentokráte průnik do šestnáctky, tam si poté narovnal merunu na svou levačku, zbavil se tak vracejícího se Gvardiola, a pohotově udeřil.

Die Roten Bullen vynaložili po obrátce snahu reagovat na nepříznivý stav, ve finále se jim ho ale zdařilo pouze jednou upravit, takže se úspěch prostě nekonal. Už v 68. minutě nebyl vůbec daleko od skórování Halstenberg, jehož zakončení neuchoval v rukavicích ani Rönnow, takže na brankové čáře zasáhl účelně až Ryerson, jenž byl jednoduše včas a na správném místě. Až v 83. minutě Die Eisernen inkasovali, pas z rohového čtvrtkruhu od Rauma zužitkoval hlavou Orbán, další přesný zásah každopádně jejich protivník ve zbývajícím čase už nezaznamenal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele