5. kolo
03.09.2022 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sheraldo Becker (© AFP)

Šlágr kola mezi Unionem a Bayernem skončil smírně

Oba celky zatím předvádějí výborné výkony, o čemž se přesvědčili jak v Gelsenkirchenu, tak v Bochumi. Die Eisernen si proto evidentně nedělali nic z toho, že z minulých dvou utkání proti bavorskému gigantu měli skóre 2:9. Díky remíze mají oba soupeři na kontě jedenáct bodů, takže na čelo tabulky ztrácejí jeden jediný.

Ve 3. minutě zkusili štěstí Leroy Sané a po něm Marcel Sabitzer, ale Frederik Rønnow zasahovat nemusel. Do konce úvodní desetiminutovky se připomněla posila z Liverpoolu, tedy Sadio Mané, nicméně jeho střela byla zblokována na roh. Za 180 sekund paradoxně udeřilo na opačném straně hrací plochy.

Standardní situaci rozehrál Christopher Trimmel tak kvalitně, že Sheraldovi Beckerovi stačilo akorát nastavit pravačku, načež skončil kulatý předmět u levé tyče - 1:0. Pro surinamského reprezentanta se jednalo už o pátou trefu v sezoně, díky čemuž vede společně s Niclasem Füllkrugem tabulku kanonýrů. Jenže v závěru úvodní čtvrt hodiny se podařilo Nagelsmannovým svěřencům vyrovnat.

Po rohovém kopu se balon odrazil zpátky k jeho exekutorovi Joshuovi Kimmichovi, jehož přízemní rána propálila všechno, co jí stálo v cestě - 1:1. Ve 36. minutě se vytáhla domácí jednička, když zmařila Sanému stoprocentní šanci. Hráč s desítkou na dresu se v nastaveném čase úvodního dějství osmělil ještě jednou. Těsně minul, a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

V 53. minutě to byl opět aktivní Sané, kdo vyzkoušel brankářovu pozornost. Krátce poté to byl jeho skorojmenovec Mané, kdo o kousek minul tyčku. Po hodině hry vypadnul Neuerovi balon z náruče. Rozhodčí Willenborg chybně odpískal faul, jelikož gólmana Bayernu nikdo neatakoval. Čtvrt hodiny před koncem se hracího předmětu zmocnil Jamie Leweling. Tváří v tvář muži v rukavicích neuspěl. I proto, že se dostal příliš z úhlu.

V poslední desetiminutovce musel ještě dvakrát zasahovat Frederik Rönnow. Pokaždé chytil jasný gól, což bylo zvláště důležité po hlavičce Maného, která přišla v závěrečné minutě tohoto klání. Za týden přijíždí do Allianz Areny VfB Stuttgart. Union Berlín se pokusí na RheinEnergieStadionu přibrzdit podobně rozjetý Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic se neděje , jen menší divadlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele