19. kolo
04.02.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union jde po výhře nad Mohučí do čela

Bundesliga má nového lídra, minimálně do neděle stanul na čele tabulky Union. Berlínský celek přetlačil v závěru Mohuč a na Bayern má dvoubodový náskok. Vítěznou branku vstřelil šest minut před koncem Jordan Siebatcheu.

První poločas nabídl celkem vyrovnanou partii, kterou jedinou brankou ovládl Union. Domácí poprvé zahrozili po Roussillonově pohotové střele, kterou musel brankář Dahmen vyrazit na rohový kop. Čas Unionu přišel až po půlhodině hry. Sequin poslal do šestnáctky skákavý centr a na zadní tyči Kevin Behrens dotlačil balón do branky. Mohuč si žádnou větší šanci nevypracovala a do druhé půle jí čekal nelehký úkol.

Oba trenéři ponechali stejné jedenáctky a i začátek druhého poločasu byl z obou stran vyrovnaný. Dlouho se na hrací ploše nic zásadního nedělo, až čtvrthodinu před koncem se hostům podařilo vyrovnat. Nutno podotknout, že s velkým štěstím, protože Seguin zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a sudí nařídil pokutový kop. Celou situaci ještě projednával VAR a skutečně dal sudímu za pravdu.

Marcus Ingvartsen tak dostal ideální příležitost vyrovnat a tu si nenechal ujít. Přesně mířenou střelou k tyči nedal Rönnowi šanci zasáhnout.

Mohuč byla blízko minimálně jednomu bodu, ale šest minut před koncem si Union vzal vedení zpátky. Jordan Siebatcheu využil přesné přihrávky Thorsbyho a svým gólem posunul Union do čela Bundesligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele