33. kolo
20.05.2023 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Vítězství nad Unionem zajistilo Hoffenheimu setrvání v Bundeslize

Hned tři ze šesti branek padly v poslední minutě řádné hrací doby a později. Více radosti měli nakonec domácí, za které se střelecky opět probudil Andrej Kramarić. Berlínský celek má navzdory osmé prohře v sezoně post zaručující účast v Lize mistrů stále ve svých rukou.

Otevírací dvacetiminutovka i kvůli neklidu na tribunách nepřinesla mnoho zajímavého. Až v jejím závěru se osmělil Kevin Behrens, ale nemířil přesně. Na rozdíl od Ihlase Beboua, který na opačné straně hřiště využil obrovského zaváhání Dioga Leiteho, přičemž ve finále nepomohla ani horlivá snaha Doekhiho, jenž balon před čárou nezastavil - 1:0.

V době, kdy končila úvodní půlhodina, to zkusil Rani Khedira. Neproměnil, což byla veliká škoda pro výběr Urse Fischera, neboť ve 33. minutě fauloval Diogo Leite aktivního Christopha Baumgartnera a sudí Dingert po prohlédnutí záznamu nakonec ukázal na penaltový puntík, ze kterého se s obrovskou porcí štěstí prosadil Andrej Kramarić - 2:0.

V závěru poločasu nejprve minul Behrens, avšak hosté se přeci jenom dočkali snížení. Christopher Trimmel nacentroval od rohového praporku přesně na Danilha Doekhiho, jehož hlavička se od břevna odrazila na místo určení - 2:1. Asistent u této trefy střílel zkraje druhého poločasu sám, jenže prostor mezi třemi tyčemi minul.

Podobně si zanedlouho počínal i jeho kolega Sheraldo Becker, kterého v 64. minutě ukázkově vychytal Oliver Baumann. I dál se hrálo v dobrém nasazení. Další zakončení patřilo Bebouovi, avšak na Frederika Rønnowa si nepřišel. Dvoubrankový náskok své družině vrátil Kramarić, když z bezprostřední blízkosti skóroval a vytěžil tak maximum ze skvělé práce Munase Dabbura, jenž na levé straně vápna výtečně obešel obránce - 3:1.

Pakliže se v PreZero Areně našel v ten moment někdo (a že takových zřejmě vůbec nebylo málo), kdo si myslel, že je dočista hotovo, ten se docela spletl. Protože právě tehdy, když bylo z nastaveného času ukrojeno pět minut, vykřesal jiskřičku naděje Aïssa Laïdouni, jelikož se k němu po zblokovaném pokusu odrazil míč, a ten skrytou skákavou střelou uklidil k levé tyči - 3:2.

Poslední slovo této divácky atraktivní partie však měla opět skvadra Pellegrina Matarazza. V úplně poslední minutě přiťuknul Kramarić rozběhnutému Dabburovi, který využil zaváhání Josipa Juranoviće a díky zakončení na bližší (pravou) tyč dal výsledku jeho konečnou podobu - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele