22. kolo
25.02.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Julian Brandt rozhodl (© AFP)

Dortmund v rámci 22 kola přehrál Hoffenheim a minimálně do neděle povede tabulku

V novém kalendářním roce BVB opanovalo všech sedm bundesligových zápasů, díky čemuž se rázem vrátilo do boje o titul. Naopak TSG pokračuje v nepřesvědčivých výkonech, které přinesly šestou porážku v řadě, na základě čehož přišel pád do sestupových vod.

Hosté se poprvé dostali na dostřel Olivera Baumanna už po 200 sekundách. Marco Reus pobídnul mladého kolegu Jamieho Bynoe-Gittense, který sice mířil dobře, leč náskok svému týmu nezajistil. Kapitán celku v tradičních černožlutých dresech to v 9. minutě zkusil sám, ale do jeho tvrdé rány vložil obětavě hlavu Ozan Kabak.

Po čtvrthodině hry měl obrovskou šanci na hranici malého čtverce se pohybující Christoph Baumgartner. Nico Scholotterbeck mu do zakončení v poslední chvíli skočil, čímž s velkou pravděpodobností zabránil gólu. Odražený balon se dostal ke Kabakovi, jenž dokázal z půl metru hlavičkovat nad břevno.

Ve 33. minutě si ve vápně udělal prostor Sébastien Haller a Baumann musel vyrážet na roh. Po něm se minisouboj obou borců opakoval, když forvard Borussie cílil mezi tři tyče kolenem, jenže hoffenheimská jednička se opět pohybovala tam, kde měla. Sebastian Rudy se následně prezentoval tvrdou ranou z dálky, která se mezi tři tyče nevešla.

Pumelici stvořil také Emre Can a Baumann si připsal další úspěšný zákrok. Avšak ve 43. minutě už kapituloval. Reus rozehrál standardní situaci tak, že jeho centr prodloužil na místo určení svými zády Julian Brandt - 0:1. Úvodní dějství tedy nakonec vyšlo lépe svěřencům Edina Terziće. V té době pochopitelně nikdo nevěděl, že tahle trefa bude vítězná.

V 56. minutě právě autor gólu pobídnul Mariuse Wolfa, jenž ukázkově vymetl pravou šibenici. Nicméně se ukázalo, že celé akci předcházel faul útočícího hráče. Krátce poté musel nebezpečí hasit i Gregor Kobel. Po hodině hry si chtěl chuť spravit znovu Wolf, ovšem tentokrát neměl tak dobře seřízená mířidla. Na opačném pólu musel být Kobel pozorný proti ráně Baumgartnera.

I v následující pasáži bylo v PreZero Areně na co se dívat. Andrej Kramarić minul, Bellingham nevyzrál na muže v rukavicích. Střídající Fisnik Asllani pak ve stoprocentní příležitosti hlavou odmítnul vyrovnání. Poté v duelu s Baumannem dvakrát selhal Raphaël Guerreiro. V nastaveném čase Jude Bellingham orazítkoval tyčku a jak Donyell Malen, tak Ermin Bičakčić minuli zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele