11. kolo
22.10.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Eric Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Bayern znovu vyhrál, tentokrát v Hoffenheimu

Obhájce titulu v tabulce po jedenácti kolech udržel druhé místo. O celkově šestém vítězství rozhodnul už v prvním poločase. Pro TSG se toho zase mnoho nemění, jelikož pohárové příčky bude mít navzdory nulovému bodovému zisku z tohoto klání stále na dosah.

Ve 4. minutě to z úhlu zkusil Serge Gnabry a Oliver Baumann musel vyrážet. Po úvodní desetiminutovce se nezalekl Stanley N’Soki. Nebýt Dayota Upamecana, s velkou pravděpodobností by Svenu Ulreichovi pořádně zavařil. První gól se v PreZero Areně uskutečnil v 18. minutě. Po rohovém kopu propadnul míč až na zadní tyč, kde měl Jamal Musiala dost času na zpracování a skórování z bezprostřední blízkosti - 0:1.

Sto osmdesát sekund poté bylo před domácí svatyní opět živo. Choupo-Moting posunul na Leona Goretzku, kterého reflexivně vychytal muž v rukavicích. Musiala dorážel hlavou, jenže za svého gólmana zaskočil na brankové čáře odkopávající Kevin Akpoguma. Další ránu měl na svědomí Gnabry, ale stav se po ní nezměnil.

Na opačném pólu zahrozil Georginio Rutter. Náhradník za Manuela Neuera se překonat nenechal. Osmatřicátá minuta přinesla další radost pro kouče Nagelsmanna a jeho tým. Po chybě v soupeřově rozehrávce rozehrál Bayern akci, v jejímž závěru poslal Gnabry přízemní centr na bližší tyč, kde střelou "z jedničky" Eric Maxim Choupo-Moting nedal Baumannovi šanci zasáhnout - 0:2.

Ihned po rozehrávce chtěl s odpovědí přispěchat Rutter, jenže Ulreich byl maximálně pozorný. Po změně stran trvalo čtvrt hodiny, než mohly ochozy registrovat první pokus mezi tři tyče. Postaral se o něj hlavou Upamecano, avšak brankáři vrásky na čele opravdu nepřidělal. Aktivní Gnabry se sám zatoužil zapsat do listiny střelců v 67. minutě. N’Soki však jeho pokus tečoval do bezpečí.

V 78. minutě se před bránou ocitnul Pavel Kadeřábek. Český obránce, jenž přišel na hrací plochu až po hodině hry, bohužel netrefil balon. Přibližně ve stejné době jako bývalý hráč pražské Sparty vyběhnul na hřiště také Sadio Mané. Tentokrát na sebe upozornil pouze vícero ofsajdy a jedním zakončením mimo tři tyče. Hráči bavorského velkoklubu měli celý zápas pod kontrolou a zaslouženě připisují další tři body.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Gerd 13

Jedno velké přání - ať je Choupo v základu a Mané na lavičce! Pak to dopadne dobře.

Reagovat
DidusIneptus

To by asi bylo rozumný. Choupo je ve formě, Mané zrovna ne.

Reagovat
DidusIneptus

2:2

Reagovat
Gerd 13

Ten Mané - to už je úplná tragédie! I ta půlhodina mu stačila, aby to zase dokázal...

Reagovat
Rich

Musiala a Choupo.

Reagovat
Ferragamo7

Je pravda,že zo ziskom 3 bodov som veľmi spokojný,dokonca aj hra v 1.polčase mala slušné grády.Jediné čo ma vytočilo,bola Goretzkova šanca,keď z 5 metrov sám pred brankárom,trafí priamo do neho Hráč z jeho skúsenosťami toto musí premeniť pre kristapána.No a Musiala namiesto zbytočných xy kľučiek mal prihrať úplne voľnému Čupovi,ktorý by zakončoval do prázdnej brány.Tieto 100% šance nás našťastie nemuseli mrzieť,lebo súper bol viac-menej neškodný.Ten 2. polčas bol už taký nemastný-neslaný,ako keby sme sa už uspokojili z vedením 2:0.Ale o.k.dôležité je víťazstvo a 3 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele