29. kolo
22.04.2023 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů 1. FC Köln (© AFP)

Další komplikace pro Hoffenheim, v domácím prostředí nestačil na Köln

Pokud bychom měli řešit pouze bundesligová utkání těchto dvou soupeřů, tak poslední výhra "Kozlů" v PreZero Areně (tehdy Wirsol Rhein-Neckar-Areně) se datuje do listopadu 2014. Jenže v aktuálním ročníku jsou na vlastním stadionu bezradnější než TSG pouze tři mančafty. Proto také hrozí pět kol před koncem Pavlovi Kadeřábkovi a spol. sestup. Oproti tomu klub z města nad řekou Rýn už může být de facto v klidu.

Florian Kainz se poprvé osmělil ve 12. minutě, nicméně jak se ukázalo o šest minutek později, teprve se zastřeloval. Další střelou totiž Olivera Baumanna poměrně zaskočil - 0:1. Následující šance přišla na pořad odpoledne ve 34. minutě. Podepsal se pod ni Davie Selke, avšak hlavičkoval pouze do brankové konstrukce.

Syn české matky a etiopského otce se do listiny střelců zapsal až za 300 sekund, kdy po Kainzově centru zakončoval stejnou částí těla, jako v předchozím případě - 0:2. V nastaveném čase otevíracího poločasu se se svou pumelicí prezentoval Dejan Ljubičić a Baumann měl mezi třemi tyčemi co dělat, aby se soupeřův náskok těsně před poločasovým hvizdem nezvýšil.

Po změně stran se jako první osmělil Ihlas Bebou. Daleko nebezpečnější projektyl však vytvořil po hodině hry jeho spoluhráč Christoph Baumgartner, ale míč prostor mezi třemi tyčemi o nemnoho čísel nenašel. Podobně si čtvrthodiny před vypršením řádné hrací doby počínal střídající Steffen Tigges.

Ve finální desetiminutovce to zkusil i Robert Skov, jenže akorát demonstoval střeleckou nemohoucnost, jaká v tomto střetnutí jeho tým postihla. Ani jindy pozorný Baumann nehrál nejpovedenější partii, jelikož v nastaveném čase nezkrotil pokus Kingsleyho Schindlera, čehož využil Jan Thielmann, který z ostrého úhlu pálil pod břevno - 0:3.

Alespoň čestný úspěch nakonec přeci jenom zařídil Kasper Dolberg, jehož střela z hranice pokutového území skončila u levé tyčky - 1:3. Na eventuální zdramatizování už nezbyl prostor, neboť krátce poté fouknul rozhodčí Robin Braun naposledy do píšťalky a pro Hoffenheim i Köln se devětadvacáté bundesligové kolo stalo minulostí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele