6. kolo
10.09.2022 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Schalke (© AFP)

Bochum pošesté prohrála, tentokrát v duelu se Schalke

Thomas Reis dovedl die Unabsteigbaren mezi německou elitu a s klubem ze Severního Porýní-Vestfálska je spojen pomalu pupeční šňůrou. Ale kdo ví, jak se bude spolupráce odvíjet dál. Samé porážky a skóre 3:15 nevěstí do budoucna nic dobrého. Naopak v Gelsenkirchenu se radují z první výhry v sezoně, po které die Königsblauen nepřekvapivě dál setrvávají v dolní polovině tabulky.

Už po čtyřech minutách dohrál Takuma Asano, což kouče hostujícího celku nikterak nepotěšilo. V 7. minutě vymyslel Henning Matriciani dlouhý aut. Marius Bülter posunul na Simona Teroddeho, kterého výtečně vychytal Manuel Riemann. Další střela patřila Vassiliosovi Lampropoulosovi, jemuž byla domácí svatyně malá.

Také Tom Krauß by býval potřeboval, aby byly tyče od sebe ještě více vzdálené. Ve 22. minutě si domácí příznivci oddechli. Schwolow neudržel ránu Gerrita Holtmana, avšak dorážející Zoller nedokázal kulatý předmět dopravit do sítě. Skóre se poprvé měnilo až ve 38. minutě. Po pěkné akci pálil Bülter. Brankář jenom vyrážel a Dominick Drexler z hranice malého čtverce zařídil svému týmu vedení - 1:0.

Další gól padnul až v 52. minutě. Postaral se o něj Simon Zoller, když jej trefil Philipp Hofmann zrovna v době, kdy stál hráč s devítkou na dresu půl metru od brankové čáry - 1:1. Nutno dodat, že tahle pohledná akce, kterou táhnul po levé straně Holtmann, by s největší pravděpodobností skončila přesným zásahem tak jako tak.

V 70. minutě to zase neúspěšně zkusil Krauß. Za 180 sekund došlo na rozehrávku přímého kopu u pravého rohu pokutového území. Tobias Mohr vymyslel střílený centr, který si srazil do vlastní sítě Erhan Mašović - 2:1. O pojistku se zatoužil postarat Terodde. Snad by se mu to i povedlo, kdyby měl lépe seřízená mířidla.

V poslední desetiminutovce střílel ze standardní situace Rodrigo Zalazar. V nastaveném čase minul Jordi Osei-Tutu. Nicméně v úplně finální minutě celého tohoto střetnutí přiletěl do bochumské šestnáctky centr z kopačky Mohra a razantní hlavička Sebastiana Poltera, kterou vyprodukoval přibližně ze vzdálenosti penaltového puntíku, byla pro Manuela Riemanna zcela nechytatelná - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele