33. kolo
20.05.2023 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Schalke (© AFP)

Snaha Schalke v duelu s Frankfurtem přinesla jenom remízu

O záchranu bojující celek sice šel do vedení už v úvodní minutě, jenže soupeř dokázal otočit skóre, takže die Königsblauen byli nakonec rádi, že se jim v poslední desetiminutovce podařilo zásluhou Sebastiana Poltera alespoň vyrovnat. A zatímco Orli jistojistě zakončí sezonu 2022/2023 v horní polovině tabulky, Alex Král a spol. mají tu nevýhodu, že se ve finálním kole střetnou s Lipskem.

Simon Terodde ve 2. Bundeslize nastřádal 172 gólů a je jejím historicky nejlepším střelcem. To ovšem neznamená, že by se nedokázal prosadit mezi elitou. V tomto duelu s Eintrachtem k zaznamenání páté branky potřeboval 47 sekund. Rodrigo Zalazar rozehrál standardní situaci přímo na jeho hlavu, od které míč směřoval do sítě - 1:0.

Po čtvrthodině hry chtěl vedení navýšit Alex Král, jenže do dráhy jeho střely si stoupnul jeho vlastní spoluhráč. Moritz Jenz měl tudíž ke gólu určitě blíž, avšak místo navýšení náskoku se konalo vyrovnání. Ve 21. minutě se o něj postaral Daichi Kamada, který dostal ve vzdálenosti osmnácti metrů od domácí svatyně dost prostoru na to, aby pravačkou zaskočil Alexandera Schwolowa - 1:1.

Rozhodčí Daniel Schlager si ještě musel ověřit, že se vstřelením gólu nedošlo k porušení pravidel. Nerozhodný stav ale platil, a změnit se mohl až v závěru poločasu, kdyby Kenan Karaman dotáhnul svoji akci do zdárného konce. Nestalo se, takže do druhé pětačtyřicetiminutovky zůstávaly šance otevřené na obou stranách barikády.

Ve druhém dějství se hrálo de facto v poklidu. To se změnilo až v době, kdy se hodina hry stávala minulostí. Almamy Touré z pravého křídla přihrál před bránu, kde si Tuta pohlídal ofsajdovou hranu a svým volejem ze čtyř metrů nedal muži v rukavicích příležitost zasáhnout - 1:2. Glasnerův výběr, který na začátku června čeká ještě finále DFB-Pokalu, tedy otočil průběh tohoto klání ve svůj prospěch.

Jenže v Gelsenkirchenu dobře vědí, o co hrají. Dál zlobil především Rodrigo Zalazar, nicméně ještě k jednomu pokusu se dostal i Alex Král. V 80. minutě znovu hlavičkoval jeho spoluhráč Moritz Jenz a Kevin Trapp předvedl parádní zákrok. Bývalý gólman PSG však v rámci této partie nakonec přeci jen inkasoval dvakrát.

V 85. minutě obral Henning Matriciani na levém křídle Tourého, načež Tobias Mohr nacentroval na přední tyč, kde pravačkou okamžitě uklízel Sebastian Polter. Domácí příznivce mohl v nastaveném čase pořádně zchladit střídající Éric Dina-Ebimbe, jenže k nelibosti příznivců a příznivkyň klubu z města nad řekou Mohan selhal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele