20. kolo
11.02.2023 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

SC Freiburg otočil zápas se Stuttgartem

Povedenou otočku předvedl ve 20. kole německé Bundesligy SC Freiburg. V domácím zápase se Stuttgartem prohrával po prvním poločase 0:1, ale poté se dvakrát prosadil Vincenzo Grifo a všechny body tím pádem zůstaly v Europa Parku.

Domácím se přitom podařilo pokaždé skórovat z pokutového kopu. Grifo si věřil na oba okamžiky a oba také proměnil.

Freiburg měl první gólovku a skvěle při ní zasáhl brankář Bredlow. Sallai měl přitom ideální možnost, po pasu za obranu pálil už v pokutovém území na zadní tyč, což Bredlow očekával. Po půlhodině hry se předvedl i Stuttgart a stálo to za to. Chris Führich práskl ze střední vzdálenosti do balónu a Flekken plachtil vzduchem marně. Výstavní trefa znamenala možná trochu překvapivě vedení týmu z Bádenska-Württenberska.

S tím se domácí nehodlali smířit a pět minut po přestávce trefil rovněž výstavní gól Doan, nicméně branka kvůli ofsajdu Gregoritsche neplatila. Freiburg se dočkal až později. V 58. minutě zkoumal VAR šlapák Zagadoua na Gregoritsche a protože to bylo v pokutovém území, hrozila penalta. To se záhy potvrdilo a Vincenzo Grifo mohl z puntíku vstřelit vyrovnávací branku.

To nakonec nastartovalo obrat. Zagadou se deset minut před koncem ještě jednou provinil proti pravidlům a druhou zaviněnou penaltou posadil Freiburg do "sedla". Domácí se ujali vedení, nicméně museli se o něj strachovat. Už v nastaveném čase byl Stuttgart blízko dělbě bodů, jenomže volný přímý kop Sosy skončil na spojnici!

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele