18. kolo
28.01.2023 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Lucas Höler (© AFP)

Freiburg proti Augsburgu zabral a slaví desátou výhru v sezoně

Nečekaný šestigólový příděl od Wlolfsburgu se Streichovým svěřencům podařilo alespoň částečně odčinit remízou s Frankfurtem. A díky vítězství v 18. kole může SC směle pomýšlet na další úspěšnou sérii, která by jim po konci sezony zaručila účast v Champions League. U FCA se dá naopak předpokládat, že bude až do května bojovat o setrvání mezi elitou. V tuto chvíli je náskok na sestup dvoubodový.

Prvním, kdo vyzkoušel pozornost soupeřova gólmana, byl se svým volejem už ve 4. minutě Lucas Höler. Přesnou trefu však zaznamenal až v minutě třinácté Michael Gregoritsch, na jehož přízemní ránu byl Rafal Gikiewicz krátký - 1:0. Před vypršením úvodní půl hodiny dostali hosté jedinečnou příležitost k vyrovnání, protože Kübler ve vlastním vápně fauloval Ermedina Demiroviće.

Mërgim Berisha předvádí dlouhodobě dobré výkony, a tak není divu, že při penaltě zvolil jistotu, totiž zakončení do středu brány - 1:1. No jo, jenže Freiburští si bezprostředně po rozehrávce vzali vedení zpět a do finálního hvizdu sudího Christiana Dingerta už ho nepustili. Balon při fajnové akci putoval od Gregoritsche a Doana až k Hölerovi, jenž mohl uklízet do prázdné - 2:1.

Autor prvního gólu zápasu se do poločasového odchodu do šaten osmělil ještě jednou, leč tentokrát ztroskotal na polském strážci augsburské svatyně. Ve zbytku otevíracího dějství se dvakrát připomněl také Berisha. Skóre však zůstalo neměnné. V době, kdy byla odehrána hodina hry, si Gikiewicz optimálně neporadil s míčem, který před bránu servíroval Doan. Kiliann Sildillia bohužel náskok nenavýšil, protože cílil do tyče.

Michael Gregoritsch zůstával dál aktivní, což vyústilo v hlavičku ze 72. minuty. Ritsu Doan pak muže v rukavicích rovněž nepřelstil. A naopak Mark Flekken musel být pozorný při velké šanci Demiroviće. Střídající Niklas Dosch v 84. minutě rozesmutnil Vincenza Grifa, když zabránil v podstatě jistému zásahu.

Ten se tudíž dostavil až při následném rohu, ze kterého nacentroval zmíněný italský fotbalista na hlavu Philippa Lienharta, který si věděl rady - 3:1. Jeong Woo-yeong ve finálních minutách stihnul nastřelit brankáře a Sildilliův chytrý dalekonosný pokus se mezi tři tyče nevešel. Vítězství Freiburgu tedy určitě zasloužené.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele