22. kolo
25.02.2023 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Timo Werner a Emil Forsberg (© AFP)

Lipsko bylo v utkání s Frankfurtem o gól lepší

Tým ze Saska tedy soupeři oplatil porážku z prvního vzájemného klání v této sezoně, byť tedy nenastřílel čtyři branky. Díky celkově dvanáctému vítězství mu po dvaadvaceti kolech může patřit příčka zaručující účast v Lize mistrů. Eintracht po celkově šesté prohře klesnul na šesté místo.

Už ve 2. minutě se pořádně zapotil Kevin Trapp. Yussuf Poulsen si našel prostor ke střele, kterou hostující jednička jenom vyrazila k Marcelu Halstenbergovi. Ten měl dost času na to, aby míč umístil do sítě, jenže místo toho vůbec netrefil. Následně o sobě dal poprvé vědět Emil Forsberg, když svou dobrou ranou těsně minul.

A tak se švédský záložník proměnil v asistenta, když v 6. minutě posunul na Tima Wernera, který před gólmanem sice ztratil balanc, nicméně přesto stačil do balonu kopnout levačkou, a pak ze země sledoval, kterak pomalu putuje do brány - 1:0. Ve 24. minutě chtěl zvýšit vedení Konrad Laimer, což by se mu snad bývalo i podařilo, kdyby necílil do středu frankfurtské svatyně.

Ve 35. minutě zahrával přímý kop z osmnácti metrů Philipp Max. Bohužel pro něj i pro ostatní Orly nastřelil jen zeď. Už za pět minutek se udála další pohroma pro skvadru Olivera Glasnera. V závěru rychlé akce našel Werner kolegu Forsberga, jenž našel do ideálního prostoru nabíhajícího si Forsberga, který Trappovi nedal šanci zasáhnout - 2:0.

Tohle už vypadalo pro Rudé býky hodně nadějně. Avšak sedm minut po změně stran Randal Kolo Muani naznačil, že ještě není hotovo. Janis Blaswich naštěstí pro domácí stačil vyškrábnout na roh. Inkasoval tedy až po hodiny hry, kdy zůstal ve vápně zcela neobsazen Djibril Sow. Míč si zpracoval, načež jej nekompromisně napálil k levé tyči - 2:1.

Hrvoje Smolčić chtěl vyrovnat, ale kulatý předmět se snesl na horní síť. V 77. minutě o sobě dal znovu vědět aktivní Jesper Lindström, jehož střela byla tečována, takže polskému brankáři ve službách RB Lipsko nadělala starosti, které však dokázal vyřešit. Laimer pak v dobré pozici zcela minul a náskok nepojistil ani André Silva. Většině ze sedmačtyřiceti tisíc příznivců a příznivkyň v Red Bull Areně to však vadit nemuselo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele