18. kolo
28.01.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Unionu (© AFP)

Berlínské derby vyšlo podle očekávání lépe Unionu

Die Eisernen ani po přestávce vyplněné mistrovstvím světa v Kataru v Bundeslize neustávají v krasojízdě. I po osmnáctém kole jim bude patřit druhá příčka, přičemž ztráta na vedoucí Bayern zůstává minimální. Na Olympijském stadionu můžou jenom tiše závidět, jelikož po desáté prohře setrvají na sestupové pozici.

Nikoho z bezmála pětasedmdesáti tisícovek diváků a divaček na stadionu patrně nepřekvapilo, že aktivnější byli hosté. Avšak vyloženou příležitost si během úvodní třicetiminutovky vypracovat nedokázali, zatímco domácím scházela přesnost. Ve 33. minutě si Dodi Lukébakio hledal na hranici šestnáctky prostor ke střele. Nakonec volil přihrávku patičkou na číhajícího Lucase Tousarta, jenž zařízení přestřelil.

Také další minuty se na obou stranách vyznačovaly hlavně bojovností. V době, kdy už to vypadalo, že se do šaten poputuje za bezbrankového stavu, Rozehrál Christopher Trimmel standardní situaci na hlavu Danilha Doekhiho, který byl hodně razantní, takže Oliver Christensen na kulatý předmět přes veškerou snahu nedosáhnul - 0:1.

Ve druhém poločase bylo nadále znát, že se hraje o hodně. Žádný festival brankových příležitostí se rozhodně nekonal. Na druhou stranu Fischerova skvadra si byla dobře vědomá toho, že jediná chybka by mohla znamenat soupeřovo vyrovnání. Naštěstí pro fanoušky klubu ze Stadion an der Alten Försterei přišla na řadu 67. minuta.

A s ní brejk, při kterém si na levé straně Sheraldo Becker poradil s protihráčem, načež pelášil na bránu. Ve vápně si všimnul nabíhajícího Paula Seguina, se kterým nikdo z defenzivních borců nepočítal a který tudíž mohl z první zakončovat do odkryté klece - 0:2.

Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby nebezpečně hlavičkoval Tousart. Snížení se nekonalo díky skvělému reflexu Frederika Rønnowa. Dánský brankář musel do finálního hvizdu řešit ještě jednu ošemetnou střelu, ale Union i tak pošesté v sezoně neinkasoval.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat
DidusIneptus

74000 diváků. Většina zklamaných včetně mě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele