4. kolo
27.08.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Anthony Modeste a Raphaël Guerreiro (© AFP)

Hertha doma těsně nestačila na Dortmund

Po čtvrtém kole se na předposledním místě tabulky bude krčit Hertha. Berlínský celek tentokrát neuspěl proti Borussii Dortmund, když v zápase padl jediný gól z kopačky Anthonyho Modesteho. Schwarzgelben tak napravili závěrečný zkrat proti Werderu Brémy z minulého kola.

Pro Borussii byl závěr domácího zápasu s Werderem Brémy obrovským šokem a v Berlině chtěl tento direkt odčinit a to se nakonec podařilo.

Hertha sice začala sympaticky a Plattenhardtova tečovaná rána skončila těsně vedle, ale pak se více začal osmělovat Dortmund, přičemž střela Reuse dokonce orazítkovala břevno! Hosté následně pálili jednu šanci za druhou a brankovou konstrukci trefil i Özcan. Bylo menším zázrakem, že ve 33. minutě vedli Schwarzgelben jen 1:0. Krásný centr Özcana zužitkoval hlavičkující Anthony Modeste. Dortmundu jakoby hubené vedení stačilo a jeho tlak polevil. Co se týče Herthy, ta se příliš do koncovky nedostávala a Kobel neměl tolik práce co Christensen. Dortmund poločasové vedení uhájila, ale přeci jenom mohlo být skóre výraznější.

Druhý poločas začal beze změn a až v jeho průběhu přišel na hřiště i Stevan Jovetić. Mimochodem mezi náhradníkami byl i Vladimír Darida, ovšem na hřiště se nedostal.

Byla to Dortmund, kdo měl další příležitost v průběhu druhého dějství. Karim Adeyemi měl dostatek času, jenomže jeho střelu pochytal Christensen. Čtvrthodinu před koncem zase odmítl pojistku Bellingham a to rovnou dvakrát! Borussia tímto neproměňováním s výsledkem hazardovala.

Příznivci Schwarzgelben si určitě oddychli v 80. minutě po střele Marca Richtera, při které Kobelovi pomohla branková konstrukce. Byla to největší možnost Berlíňanů v utkání. Hertha se vyrovnání nedočkala a po čtyřech kolech jí zůstává pouze jeden bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,81-2,9. 5,22-5,47.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele