5. kolo
03.09.2022 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Rafael Santos Borré (© AFP)

Lipsko nemělo nárok, Frankfurt ho zostudil čtyřmi brankami

Generálka před vstupem do hlavní fáze Ligy mistrů vyšla daleko, daleko lépe Frankfurtu. Ten zaznamenal svůj nejlepší výsledek v sezóně, překvapivě lehce skolil o čtyři branky loni čtvrtý celek Bundesligy a svého soupeře zaslouženě předskočil v tabulce. Lipsko naopak stvrdilo, že zkraje ročníku není v tom nejlepším rozpoložení, tenhle duel pro něj byl zatím asi nejhorším.

Oběma mužstvům se vstup do utkání jaksi moc nepovedl, lépe řečeno dění na hrací ploše bylo z jejich strany hodně opatrné. Jakmile se ale Eintracht dostal do své první možnosti, okamžitě ji přetavil v úvodní gól. Götze z pravé strany vyslal jemný oblouček na hranici malého vápna, tam si seběhl Kolo Muani, který míč hlavičkou prodloužil na zadní tyčku, odkud pak Kamada neměl zásadní potíže skórovat z blízkosti. Die Roten Bullen žádnou odpověď nenašli, vlastně ani nemohli, vždyť do té doby jedinkrát nevystřelili na bránu, a to ani mimo. Domácí naopak krátce po svém prvním gólovém úspěchu přidali ve 22. minutě další. Kolo Muani se u pravé boční čáry pokutového území jal balón předat Rodemu, ten do něj levačkou jen tak plácl, měl přitom velké štěstí, že se jeho zakončení otřelo o nohy bránícího Orbána a že doputovalo na bližší tyčku. Gólman Gulácsi stěží mohl na nečekanou změnu směru tohoto pokusu reagovat.

Mimochodem až v samém nastavení první půle se hosté dokázali propracovat k jakési první zkoušce odolnosti brankáře Trappa, který do té doby nečelil jediné navštívence, ovšem svoje rukavice nakonec stejně nepotřeboval, poněvadž Orbán hlavičkou necílil přesně. Po obrátce se pak Lipsko v ofenzivním počínání zásadně nezlepšilo. Jeho konkurent si hlídal v klidu a bez problémů svůj pohodlný náskok, navíc ho ještě dvěma trefami ze druhého poločasu vylepšil.

V 67. minutě levou nohou vypálil Götze, Gulácsi sice ještě stačil vytasit zdárný zákrok, jenže merunu vyrazil pouze před sebe, takže dorážející Tuta již s přehledem mířil do jeho odkrytého prostoru brány. Celou situaci hodně dlouho přezkoumával VAR a ve finále se potvrdilo, že se jedná o regulérní změnu stavu. V 84. minutě ještě Borré proměnil penaltu, kterou sudí Brych nařídil za nešikovné podnikání Haidary, jenž ve vlastní šestnáctce podrazil útočícího Knauffa.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele