32. kolo
13.05.2023 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Daichi Kamada (© AFP)

Frankfurt si ve 32. kole poradil s Mohučí a dál může snít o evropských pohárech

Prostředí domácího Deutsche Bank Parku tedy přineslo Eintrachtu devětadvacet z celkových šestačtyřiceti bodů. Ty za současné konstelace stačí na osmou příčku, kam se svěřenci Olivera Glasnera posunuli právě na úkor die Nullfünfer. Ani ti však nejsou ze hry o poháry zcela venku.

V 10. minutě si na konto připsal první střelu mezi tři tyče Daichi Kamada. Japonský reprezentant byl úspěšný až při té druhé, která se uskutečnila ze značky pokutového kopu, protože krátce předtím jej ve vlastním vápně fauloval Andreas Hanche-Olsen. Rodák z ostrovní prefektury Ehime měl dost štěstí, jelikož Robin Zentner si na nedobře kopnutou "pětku" sáhnul - 1:0.

Ve 26. minutě o sobě dal díky tvrdé ráně vědět Djibril Sow, leč na další změnu skóre se v Hesensku muselo dál čekat. Konkrétně do čtyřicáté minuty. Tehdy nacentroval do soupeřova vápna Tuta a jeho skorojmenovec Buta si nedělal pražádné problémy z toho, že už stojí dost z úhlu a balon po odrazu od země parádně napálil do pravé šibenice - 2:0.

Ve druhém poločase se jako první připomněl Mario Götze, nicméně bez gólového efektu. Zato Randal Kolo Muani těsně před vypršením úvodní hodiny hry naplno využil zaváhání Lee Jae-sunga ve středovém kruhu, načež sám doběhnul do šestnáctky, kde křižným zakončením k pravé tyči ještě zvýraznil dobrý náskok - 3:0.

Letní posila z Nantes se v novém působišti prosadila počtrnácté a dál se může ucházet o korunu krále střelců. Daichi Kamada sice nikoli, ale to neznamená, že by se v tomto klání spokojil s jedním zářezem. V 66. minutě však svou šanci nedotáhnul do konce, tak jako za deset minut hostující Delano Burgzorg, jehož vychytal Kevin Trapp. Poslední slovo měl Karim Onisiwo, resp. znovu frankfurtská jednička, která po dobrém zákroku v nastaveném čase udržela čisté konto.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele