3. kolo
21.08.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Jan Thielmann (© AFP)

Zápas mezi Eintrachtem a Kölnem skončil nerozhodně

Hráči klubu z města nad řekou Rýn v týdnu nestačili v rámci prvního utkání o postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy na maďarský MOL Féhervár. A chuť si příliš nespravili ani v Bundeslize, když proti Frankfurtu, který jakoby se stále ještě probouzel z letní přestávky, uhráli jenom remízu.

První půlhodina žádnou brankovou příležitost nepřinesla. Borcům na hrací ploše však nešla upřít snaha. O něco aktivnější byli domácí. Byl to obránce Luca Pellegrini, ke komu se šťastně odrazil míč, jenže jeho volej zpoza vápna postrádal přesnost. Krátce poté odpověděl stejně nepovedeným způsobem na opačné straně barikády Jonas Hector.

Potom se v soupeřově vápně ocitnul na zemi Rafael Borré. Sudí Martin Petersen před zraky padesáti tisícovek diváku v Deutsche Bank Parku do píšťalky nepísknul, protože těsně předtím byl máván ofsajd. V závěrečné minutě úvodního dějství to zkusil ještě Sargis Adamjan. Kevin Trapp pro jistotu vyrážel, ačkoli balon by s velkou pravděpodobností stejně mezi tři tyče nezamířil.

Nedlouho po startu druhé pětačtyřicetiminutovky na sebe upozornil do té doby prakticky neviditelný Jesper Lindstrøm. Klička gólmanovi mu sice vyšla, zakončení do odkryté klece nikoli. Velká škoda pro tým Olivera Glasnera. Nicméně v 71. minutě se úřadující šampion Evropské ligy radoval. Daichi Kamada rozehrál z levé strany přímý kop přímo na bránu. Hector kulatý předmět nešikovně hlavou pozvednul, takže pro Marvina Schwäbeho se celá situace stala neřešitelnou - 1:0.

Záhy mohl přidat pojistku Lucas Alario. Úspěšný ale nebyl. Na rozdíl od Jana Thielmanna, ke kterému odhlavičkoval míč nedůrazný Tuta. Následný volej z hranice vápna zapadnul přesně k levé tyči - 1:1. Gól ještě musela potvrdit moderní technologie. Zato v 89. minutě nebylo co potvrzovat, neboť Kristijan Jakić cílil pouze do středu brány, kde stál připravený brankář.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,1-3,75-3,35. Není zde nějaká chybka??

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele