1. kolo
06.08.2022 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Marcus Thuram a Kouadio Koné (© AFP)

Gladbach proti Hoffenheimu otočil skóre a navázal tak na květnové vítězství

Tehdy se v Borussia-Parku dokonce zrodil výsledek 5:1, ovšem střelci byli na obou stranách jiní. Úvodní zápas sezony 2022/2023 dost ovlivnilo vyloučení Stefana Posche, jenž v dresu TSG stihnul sesbírat dvě žluté karty během čtyř minut.

Do té doby upadnul Marcus Thuram ve vápně po kontaktu s Kevinem Vogtem, ale rozhodčí Daniel Siebert neviděl důvod pro odpískání pokutového kopu. Zato v minutě devatenácté neměl pochybností o tom, že si hostující obránce s osmatřicítkou na dresu zaslouží být poslán z hrací plochy, což se zprvu nezdálo býti velkým průšvihem.

Jenom šest minut poté totiž Kramarić pobídnul nalevo vedle sebe stojícího Roberta Skova, jehož nepříjemná rána se zastavila až za Yannem Sommerem - 0:1. Vyrovnat mohl Alassane Pléa, kdyby z hranice vápna nemířil zhruba metr vedle pravé tyče. Joe Scally si pak evidentně věřil, nicméně přesto přestřelil.

Ve 42. minutě měl Ramy Bensebaini jedinou šanci, jak dopravit na místo určení míč, který se k němu snášel po hlavičce Ko Itakury. Báječné nůžky z hranice malého čtverce zapadly přesně k pravé tyči - 1:1. Důležitý "šatňák" byl na světě. Další mohl přidat Florian Neuhaus, kdyby si lépe seřídil mířidla. V každém případě mohla jít "Hříbata" do druhého dějství klidnější.

Potvrdit to chtěl záhy po změně stran Scally, nicméně balon napálil jenom do břevna. Marcus Thuram pak našel akorát dobře postaveného Olivera Baumanna. Pavel Kadeřábek po hodině hry poslal na zem Pléu, avšak Jonas Hofmann z následné standardní situace vedení svému celku nezařídil. Za pár desítek sekund neuspěl ani jeho zmíněný francouzský kolega, protože o třicet čísel minul pravou tyčku.

Až v 71. minutě pobídnul Pléa svého na hranici ofsajdu stojícího krajana Marcuse Thurama, který volil zakončení z první do protipohybu muže v rukavicích - 2:1. Asistent u této branky se za šest minut odhodlal k sólu, které hasil až Baumanna.

Nic mu to však nebylo platné, jelikož někdejší hráč Nice hned poté zase přihrával. Tentokráte Nicovi Elvedimu, jehož střela k tyči z bezprostřední blízkosti byla opravdu nechytatelná - 3:1.

Hráč se čtrnáctkou na dresu chtěl dát gól i sám, nicméně ani ve dvaaosmdesáté minutě mu nebylo přáno. V poslední minutě řádné hrací doby už měl Marcus Thuram po šikovné kličce před sebou odkrytou branku, jenže si nevšimnul, že ho stíhá jeden z obránců, který v poslední možné sekundě odvrátil čtvrtý zářez. Porážce ovšem nezabránil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele