16. kolo
22.01.2023 17:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Hložek byl vidět, zapsal i asistenci. Leverkusen vyhrál na půdě Mönchengladbachu

Boj o Severní Porýní-Vestfálsko zvládl lépe Leverkusen, který navázal na svou třízápasovou vítěznou sérii a po světovém šampionátu uzmul tříbodový výsledek také počtvrté v řadě. Po celou dobu měl tenhle duel v Mönchengladbachu pod kontrolou, akorát závěrečné pasáže mu nevyšly. Domácí na každý pád stačili reagovat na celkem tři obdržené branky pouze dvakrát.

Hosté se nasměrovali za konečným vítězstvím ve 21. minutě. Palacios u vlastního vápna ve svůj prospěch získal míč a postupoval s ním po pravé straně, následně svou přihrávku poslal na rozeběhnutého Frimponga, který se ocitl až v soupeřově pokutového území, odtud vypálil, nicméně jeho pokus zablokoval bránící Elvedi. Akce však pokračovala dál a dopadla gólově.

Hložek o pár chvil později dobře umístil svou střelu na vzdálenější tyčku, debutující gólman Omlin, jenž teprve nedávno dorazil k řadám Borussie, balón vyrazil do brankové konstrukce, od ní se každopádně odrazil do volného prostoru, kam si seběhl Bakker, a ten neměl jediný problém umístit ho za brankovou čáru. Mönchegladbach na tohle inkasování zprvu odpověď nenacházel, ba naopak se těsně před přestávkou dostal do ještě daleko nepříjemnější situace.

Hosté se znovu přemístili na protivníkovu stranu hřiště bleskovým způsobem. A i proto, že si Elvedi počínal opravdu hodně laxně a pod tíhou napadajícího Adliho přišel o merunu. Toho v podstatě nevědomky vyslal do šance Hložek, který z krkolomnějšího postavení jen naslepo posouval míč Francouzovým směrem. A ten následně znemožnil švýcarského stopera, jemuž pláchnul velmi snadno, pronikl až do bezprostřední blízkosti gólmana Omlina a lehce zacílil.

Die Fohlen věděli, že potřebují svůj výkon dostat na úplně jinou úroveň, pokud chtějí ještě s negativním výsledkem něco udělat. Především v ofenzivě bylo potřeba zabrat, být zkrátka na první dobrou kreativnější. V 55. minutě zkoušel snížit stav Elvedi, jenž tak mohl odčinit svou obrovskou hrubici z prvního poločasu, jenomže hlavičkou nestřílel do prostoru třech tyček.

Leverkusen směrem dopředu nikterak nezářil, nutno říci, že ani nepotřeboval. Každopádně si byl také vědom, že odpor rivala může nadobro zlomit, pokud by zapsal třetí přesný zásah. A k němu skutečně došlo v 67. minutě. Adli se střídajícím Amirim si vyměnili balón na hranici šestnáctky, přičemž druhý jmenovaný pak po rychlém zpracování mířil po zemi na bližší tyč.

Die Borussen se ovšem ani za těchto pořádně nelichotivých okolností nevzdali a utkání ještě stihli pořádně zdramatizovat. Vsítili ale nakonec pouze dva góly, takže si bodový zisk na své konto nepřipsali. Dvakrát se na střeleckou listinu uvedl Stindl. V 82. minutě nejprve využíval pobídku Wolfa levou nohou. A poté zapadla jeho pumelice, vyslaná pravačkou, parádně pod břevno. Druhá Stindlova trefa se přitom bezpochyby zařadí mezi nejpohlednější tohoto kola.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

No Sommer, no Clean Sheet ... 13

Reagovat
Naseroslosos23

1:3 teda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele