7. kolo
17.09.2022 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Youssoufa Moukoko (© AFP)

Revierderby vyšlo lépe domácím. Dortmund jde na první místo

Zaplněný Signal Iduna Park z většinové části věřil ve vítězství BVB. Přeci jen z předchozích čtyř vzájemných klání pro něj vyznívalo skóre naprosto jednoznačně v poměru 11:0. Nakonec rozhodnul až na začátku závěrečné desetiminutovky Youssoufa Moukoko. Svůj tým tak minimálně na den posunul do čela tabulky. Schalke naopak připisuje čtvrtou porážku.

V 7. minutě zahrozil Donyell Malen. Balonu chybělo jen několik centimetrů k tomu, aby se zatřepal v síti. Fanouškům Nationalelf zatrnulo po půlhodině hry, protože kapitán Borussie Marco Reus musel kvůli nepříjemnému zranění nuceně střídat. Snad se nebude opakovat historie z roku 2014, kdy přišel o vítězné mistrovství světa.

Už ve 33. minutě našel Malen ve vápně spoluhráče Bellinghama, jehož hlavička se stala kořistí Alexandera Schwolowa. Zmíněný holandský forvard hrál dobrý zápas, ve kterém však svoje vystoupení neosladil gólem. Hned po změně stran se odhodlal k působivému sólu, ale musel se sklonit před uměním bývalého brankáře Herthy BSC.

Krátce poté přišla opět řada na Bellinghama a pozorní obránci se míči postavili do cesty. Pozadu nechtěl zůstat ani Thomas Meunier. Na jeho pokus z dálky se však v Severním Porýní-Vestfálsku nebude dlouho vzpomínat. V minutě šestašedesáté předvedl Mats Hummels, že hlavou stále umí. Jeho obranný zákrok přinutil ochozy k potlesku.

Poté zkusil štěstí Moukouko, nicméně - jak uvedeno - jeho chvíle měla teprve přijít. Přišla v momentě, kdy na hranici malého čtverce centroval Marius Wolf. Ani Maya Yoshida, ani Tobias Mohr vůbec nereagovali na historicky nejmladšího střelce bundesligové historie, který předvedl vynikající výskok a jehož hlavička se stala pro muže v rukavicích nechytatelnou - 1:0.

V ten moment už výběr staronového kouče Edina Terziće tušil, že tenhle duel dovede do zdárného konce, což se po třetí nastavené minutě taky stalo. Po reprezentační přestávce míří Dortmund do sto kilometrů vzdáleného Kölnu. Die Königsblauen na vlastním stadionu přivítají Augsburg, který trochu překvapivě v 7. kole vyzrál na Bayern.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele