28. kolo
15.04.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Andrej Kramarič (© AFP)

Bayern s Hoffenheimem jenom remizoval

Thomas Tuchel se z pěti utkání na lavičce mnichovského velkoklubu dočkal vítězství pouze ve dvou případech. Proti TSG si připsal na konto i první remízu, která však jeho tým ponechává s dvoubodovým náskokem na čele tabulky, neboť ani Dortmund nedokázal v rámci osmadvacátého kola porazit Stuttgart. Naopak celek z PreZero Areny má aktuálně pětibodový náskok na sestupové pásmo.

Podle očekávání začali v Allianz Areně lépe domácí. Střela Benjamina Pavarda z 6. minuty mezi tři tyče nezamířila. Ani João Cancelo nebyl úspěšný, jelikož nepropálil pozičně se výborně pohybujícího Ozana Kabaka. Zato v 17. minutě se francouzský mistr světa z roku 2018 dočkal, když využil chyby obranné řady po rohovém kopu, kdy do vápna vracel Kingsley Coman, který patrně zkoušel střílet, ale místo toho vymyslel ideální přihrávku na malé vápno, kde jeho spoluhráč s pětkou na dresu snadno překonal Olivera Baumanna - 1:0.

Místo toho, aby se obhájce titulu ihned pokusil o navýšení vedení, následovala poklidná pasáž, která vlastně neskončila ani s hlavičkou Thomase Müllera, jelikož ta skončila vedle. Serge Gnabry byl se svou ranou o něco přesnější, leč taky ne dostatečně. V závěru se ještě dobrým obranným zákrokem prezentoval Pavel Kadeřábek, ale víc toho aktéři během otevíracího dějství nestihli.

Po změně stran pobídnul Gnabry kolegu Saného, který už předvedl mnoho lepších zakončení. V 53. minutě se český obránce opět prezentoval i v ofenzivě, jenže po pobídce od Angeliña nezamířil přesně. V 65. minutě se musel mít na pozoru Baumann, kdežto při protiútoku byl pokus Gnabryho zblokován do bezpečí.

V minutě jednasedmdesáté fauloval Müller před šestnáctkou Andreje Kramariće, jenž se záhy sám ujal exekuce přímého kopu. A provedl ji tak dokonale, že se balon otřel o z jeho pohledu levou tyč a zapadnul za záda Yanna Sommera, který plachtil vzduchem marně - 1:1. Hned po rozehrávce prodloužil Matthijs de Ligt za sebe, kde číhal Pavard a skóroval, nicméně z ofsajdu.

Záhy musel muž v rukavicích krotit střelu střídajícího Tela, a také Gnabryho. Tenhle sedmadvacetiletý fotbalista měl ještě dvě velice dobré možnosti, jenže k nelibosti příznivců a příznivkyň Bayernu nevyužil ani jednu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Müllered

0:2

Musí padat hlavy a v létě udělat velký reset, takhle to nejde, nevěřím Kahnovi s Brazzem do budoucna, Brazza možná nechat jako vyhledávače talentů, to jediné mu celkem jde.

Reagovat
esmuellert

Když byl ještě Max Eberl volný, tak jsme se měli snažit ho získat. Bohužel přestávám Kahnovi s Brazzem rozumět a u jejich koncepce budoucnosti vidím jeden velký otazník...

Reagovat
Gerd 13

To je nás určitě víc...

Reagovat
Jardman

Taky to vidím na prohru, celkem i 2. Místo v BL a v létě velká ocistka, jak hráčů, tak vedení. Tento impuls potřebujeme, Škoda, ze už bez Nagelse

Reagovat
DidusIneptus

Bayern - Hoffenheim 0:1!

Reagovat
DidusIneptus

!!!

Reagovat
Rich

Vlastní fanoušci si přejí porážku Bayernu... To snad ne...

Já jsem sice pro čistku kádru a vedení též, ale mám opačný názor, vítězství a to sice 3-0.

Reagovat
Ferragamo7

Ano,aj ja som toho názoru,že po sezóne je načase vyčistiť káder od tých hráčov,ktorí nielen že nie sú prínosom,ale naopak-zbytočnou záťažou.Salihamidžič je najväčším balvanom,ktorý sťahuje Bayern stále hlbšie a hlbšie.Tento nešťastník a jeho rozhodnutia sú min.50% problémov,ktoré by vôbec nemuseli byť!Napriek tomu,že som úplne deprimovaný a otrávený tým,čo predvádzame už 2 sezónu,chcem veriť,že sa zomknú a aspoň BL sa nám podarí zubami-nechtami nejako doklepať.Ťažko predpovedať,aké stopy zanechá na tíme ,,extempore" zo zápasu s City,ale dúfam,že aspoň o 1 gól vyhráme.

Reagovat
Rich

Naštěstí Stuttgart remizoval s Dortmundem.

Reagovat
Gerd 13

Ta sestava - neměl by jít Pavard na stopera místo Upy a na pb třeba Mazraouí? Upa asi po Manchesteru nebude moc v pohodě s ohledem na odvetu v LM.

Reagovat
DidusIneptus

Hodnocení: mizerná hra Bayernu. Trenér je jen do počtu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele