7. kolo
16.09.2022 20:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Lucas Tousart a Chidera Ejuke (© AFP)

Mohuč díky gólu z poslední minuty odvrátila druhou porážku v řadě

Svěřenci Bo Svenssona se zatím neprezentují tak stabilními výkony, jako tomu bylo v minulé sezoně. Nicméně i přesto dokázali v sedmi duelech nahrát jedenáct bodů. Herthu může dvoubodová ztráta naopak mrzet, protože má velmi blízko k sestupovému pásmu.

Úvodní půlhodina věru mnoho zajímavých šancí nepřinesla. Obrany byly pozorné, s čímž měli ofenzivní borci potíže. První velká možnost však skončila gólem. Chidera Ejuke dokázal na levé straně pokutového území odcentrovat před dva obránce. Míč se snesl na malé vápno, kde zůstal zcela neobsazený Lucas Tousart a hlavou rozvlnil síť - 0:1.

Pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství se chtěl do listiny střelců zapsat sám asistent u první branky tohoto klání. Robin Zentner byl důrazně proti, takže šel výběr Sandra Schwarze, za který se v 72. minutě naskočil do hry i Vladimír Darida, do šaten s těsným vedením. I proto, že domácí Edmilson Fernandes v závěru minul.

Zmíněný hráč Mainzu byl hned po změně stran ostře faulován Plattenhardtem, nicméně sudí Frank Willenborg nakonec po poradě s kolegou u videa zůstal jen u žluté karty. V 64. minutě se musel předvést Oliver Christensen, když lapil hlavičku Onisiwovi. Dvacet minut poté zahrozil střídající Ingvartsen.

Dočkal se až ve čtvrté minutě Anthony Caci, když zacílil z voleje k pravé tyči, jelikož se k němu trochu šťastně odrazil balon - 1:1. Reakce brankáře Herthy se rozhodčímu pranic nelíbila, a proto ji ocenil žlutou kartu, načež naposledy písknul do píšťalky. Po reprezentační pauze se die Nullfünfer představí ve Freiburgu, "Stará dáma" přivítá doma Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele