4. kolo
27.08.2022 15:30 CET
0 : 3
(0:3)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Moussa Diaby a Jeremie Frimpong (© AFP)

Poločasová smršť přinesla Leverkusenu první vítězství

Bayer Leverkusen poprvé v sezoně vyhrál a stačil mu na to první poločas. Výhru 3:0 nad Mohučí poněkud kazí špatná disciplína, neboť Bayer dohrával bez dvou vyloučených hráčů.

Hosté nastoupili s Patrickem Schickem, ovšem další český reprezentant Adam Hložek zůstal na lavičce náhradníků a do utkání nakonec nezasáhl. A vlastně k tomu ani nebyl důvod. Leverkusen smetl domácí Mohuč třemi góly v prvním poločase a případné nasazení Hložka ještě více znemožnilo tuplované vyloučení v závěru zápasu.

Leverkusen vstoupil do Bundesligy mizerně a špatné to mohlo být i v Mohuči, kde se domácí dostali do první velké gólovky. Po centru Onisiwa zakončoval z malého vápna Fulgini a jen skvělý zákrok Hrádeckyho uchránil hosty od inkasované branky. Hrádecky si připsal důležitý zákrok i v 19. minutě po střele Widmera a pak už začali úřadovat Farmaceuti. Ve 29. minutě vracel odvrácený balón do ohně Palacios a od nešťastníka Jonathana Burkardta skončil v síti!

Vedoucí branka samozřejmě Leverkusenu odlehčila a ještě do poločasu se hosté prosadili dvakrát. Moussa Diaby od vlastní poloviny prchl až do šestnáctky, kde přihrávkou před prázdnou branku zajistil Jeremiemu Frimpongovi slávu. Frimpong vzápětí zvyšoval na 3:0, když se z úhlu zbavil brankáře a zakončil. Mohuč byla v šoku a z prvního poločasu se už nevzpamatovala.

Domácí se sice snažili o kontaktní gól, ale neměli štěstí. V 55. minutě se střela Martína zastavila na břevně a vstřelit gól se nepodařilo ani v závěrečné čtvrthodině, kdy hráčů Leverkusenu začalo na hrací ploše ubývat. Nejprve uviděl druhou žlutou kartu za faul na Widmera Piero Hincapié a po něm se vykartoval už v nastavení Mitchel Bakker. Mezitím Mohuč zazdila ještě jednu velkou šanci, nicméně o výsledku už bylo dávno rozhodnuto.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele