22. kolo
25.02.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg po čtyřzápasovém půstu v Bundeslize znovu vyhrál, když vyloupil RheinEnergieStadion

"Kozlům" proti "Vlkům" tedy nepomohla ani výhoda domácího prostředí, což platilo i v květnu 2022. Ve Wolfsburgu však naposledy vyhráli svěřenci kouče Baumgarta, kterým drtivé lednové vítězství 7:1 nad Werderem paradoxně spíše uškodilo. Od té doby si na konto připsali jedinou výhru, takže neopustí dolní polovinu tabulky, zatímco VfL se dokázalo vyšplhat na sedmou pozici.

Není pochyb, že ligovému šampionovi ze sezony 2008/2009 hodně pomohla brzká trefa. Postaral se o ni už ve 4. minutě Yannick Gerhardt, když z voleje nakopnul na bránu přihrávku od Omara Marmoushe. Zprvu to vypadalo, že Marvin Schwäbe nebude mít s tímto zakončením potíže, leč balon mu podklouznul pod tělem - 0:1.

Na nepříznivý vývoj mohl okamžitě zareagovat Davie Selke, kdyby nehlavičkoval nad. Maximilian Arnold ve 34. minutě usoudil, že by domácí jednička nemusela mít nejlepší den, a tak zkusil štěstí z větší vzdálenosti. Skóre však zůstalo nejtěsnější možné, což platilo i po hvizdu rozhodčího Franka Willenborga, kterým po dvou nastavených minutách ukončil první dějství.

V tom druhém se jako první osmělil Selke, avšak Koen Casteels nechal děkovat. Belgický brankář se zapotil v 57. minutě po tečované střele, kterou nakonec vyrazil do bezpečí. Za deset minut Jonas Hector ve vlastní šestnáctce fauloval Kiliana Fischera a kopala se penalta, s jejíž exekucí neměl Arnold pražádné problémy - 0:2.

Následující fáze probíhala už víceméně v poklidu. Hosté vesměs udržovali svůj náskok, který snížil až ve finální nastavené minutě Timo Hübers. Asistent u videa však hlavního sudího upozornil na to, že skórující fotbalista si nepohlídal ofsajdovou linii. Každopádně, i kdyby byl tento zásah regulérní, na další by už stejně nebyl čas, ani prostor.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele