20. kolo
12.02.2023 17:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů 1. FC Köln (© AFP)

Köln po roce znovu porazil Frankfurt a v tabulce si polepšil na jedenáctou pozici

V městě nad řekou Mohan věří, že se jim podaří po čtyřiatřicátém kole uzmout post zaručující start v Lize mistrů. Nicméně vědí, že k tomu, aby se to povedlo, se musí vyvarovat takovýchto ztrát. Pod jejich pátou porážku se dvěma brankami podepsal tuniský účastník mistrovství světa v Kataru Ellyes Skhiri.

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, ale nedokázali si vytvořit žádnou velkou šanci. V 18. minutě to chvíli vypadalo, že by se mohli dočkat penalty, jenže opakované záběry rozhodčímu Danielu Siebertovi ukázaly, že Eric Martel posunul balon ramenem. Denis Huseinbašić se pak prezentoval nepřesnou střelou.

Poté šel na bránu Randal Kolo Muani. Ve vápně zaseknul protihráče, ale než stačil vystřelit, přiletěl Benno Schmitz a situaci zachránil. Ve zbývající fázi prvního poločasu to bylo spíše taktická bitva. Až v nastavení to z první zkusil Jonas Hector. Kevin Trapp však zasahovat nemusel, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Přání Olivera Glasnera uhrát dobrý výsledek dostalo první trhlinu ve 48. minutě. Florian Kainz rozehrál nakrátko rohový kop na Lintona Mainu, který mu vrátil zpátky a následný centr na hranici malého vápna usměrnil hlavou do sítě Timo Hübers - 1:0. Defenziva klubu z RheinEnergieStadionu pracovala před zraky padesáti tisícovek diváků na výbornou.

Proto mohli domácí jít v 71. minutě do dvoubrankového náskoku. Sargis Adamjan sice ztroskotal na rychle vybíhajícím Trappovi, avšak odražený míč doputoval na hlavu Skhiriho, který doklepnul do odkryté svatyně - 2:0.

O kontaktní gól se pokusil Philipp Max a Marvin Schwäbe musel na zem. Pojistku přidal ze vzdálenosti jedenácti metrů v 86. minutě opět Skhiri, byť mu pomohla i lehká teč - 3:0. V každém případě platí, že hráči nadělili fanouškům 1. FC Köln v podobě této výhry krásný dárek k oslavám pětasedmdesáti roků od založení klubu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele