1. kolo
14.08.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Wout Weghorst skóruje (© AFP)

Wolfsburg nejtěsnějším možným rozdílem zdolal Bochum

Vlkům se tedy podařilo využít téměř celý zápas trvající početní výhody, neboť už ve čtvrté minutě byl vyloučen Robert Tesche. Bundesligový nováček však předvedl bojovný výkon a ukázal, že rozhodně nehodlá být pouze do počtu.

Skóre se mohlo měnit už v úvodní minutě, protože Ridle Baku napálil břevno. Po následném rohovém kopu spadnul balon Teschemu na ruku a od ní putoval do tyče. Rozhodčí Frank Willenborg si šel všechno překontrolovat k videu, aby se ujistil, že má přijít červená karta a penalta. Wout Weghorst sice mířil k pravé tyči, jenže Manuel Riemann jeho úmysl přečetl a pokutový kop skvěle lapil.

Gólman ve službách Nesestoupitelných musel opět do akce v závěru úvodní dvacetiminutovky, když kontroloval pokus, který jeho směrem vyslal Ridle Baku. Jenže 180 sekund poté přeci jen inkasoval. Dlouhý aut propadnul k Weghorstovi, který se s balonem ve vzdálenosti nějakých patnácti metrů od brány otočil a pravačkou neomylně zakončoval do pravého dolního rohu - 1:0. Na opačné straně to zkusil Elvis Rexhbecaj, nicméně mířil přímo do míst, kde stál Koen Casteels. Zbytek úvodního dějství se nesel spíše v duchu nepřesností. Zato bezprostředně po startu druhého dějství mohl Weghorst navýšit svůj gólový učet, kdyby Riemann jeho hlavičku famózně nevytáhnul nad břevno.

Krátce poté musela bochumská jednička zakročit i proti šanci Jérôma Roussillona. V 60. minutě se na hranici vápna ocitnul neobsazený Xaver Schlager. Svou ránu však poslal mimo tři tyče. V minutě pětasedmdesáté stihnul střídající Marmoush posunout v pádu na Weghorsta, jehož opět vychytal Riemann. Krátce poté si oddychli příznivci domácího klubu, protože Miloš Pantović ve vyložené pozici pouze trefil Casteelse. Svěřenci Marka Van Bommela tedy těsné vedení uhájili až do závěrečného hvizdu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele