15. kolo
11.12.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Konstantinos Mavropanos (© AFP)

Wolfsburg překvapivě podlehl Stuttgartu

Po vyřazení z Ligy mistrů zažil Wolfsburg další zklamání a v rámci 15. kola německé Bundesligy podlehl Stuttgartu 0:2. Vlci se snažili, ale hosté vyrukovali s velice efektivní taktikou a dvě své příležitosti proměnili. Vyhrát nakonec mohli i výraznějším rozdílem, kdyby Omar Marmoush proměnil pokutový kop.

Domácí v týdnu prohráli v Lize mistrů s Lille a ve skupině nakonec obsadili nepostupové čtvrté místo. V Bundeslize před tím prohráli dva zápasy v řadě a tuto sérii chtěli proti Stuttgartu ukončit.

Wolfsburgu jakoby se ale lepila smůla na paty a ani začátek zápasu se Stuttgartem neprobíhal podle představ. Trenér Florian Kohfeldt musel už po dvaceti minutách řešit zranění Astera Vranckxe a o chvíli později dokonce Vlci inkasovali první gól. Ve 25. minutě byl rychleji u odraženého balónu Konstantinos Mavropanos a jeho utažená pumelenice zapadla k tyči! Hned vzápětí musel střídat i Stuttgart a zraněného Massima nahradil Stenzel.

Domácí zvýšili aktivitu, ale obrana VfB je do ničeho nepustila. První poločas tak svěřenci trenéra Kohfeldta prohráli a o přestávce měli o čem přemýšlet.

Po změně stran byl obraz hry stejný, pokračovala snaha Wolfsburgu ale bez větší efektivity. O to větší byl pro domácí šok, když v 63. minutě zvýšil na 2:0 Philipp Förster. Na zpětnou Coulibalyho přihrávku stačilo jen nastavit placírku a přesně to Förster udělal.

Ani za tohoto stavu se Vlci nevzdávali a vstřelit kontaktní branku mohl Lucas Nmecha, který se dostal k dorážce a branku přestřelil. Jedenáct minut před koncem zápasu bylo zase rušno před Casteelsem, protože Arnold zahrál ve vápně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Stuttgart však třetí branku nevstřelil, protože Omar Marmoush napálil balón do břevna. Stuttgart si vedení pohlídal a z Wolfsburgu si odvezl všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele