3. kolo
29.08.2021 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Jerôme Roussillon (© AFP)

Roussillon rozhodl jediným gólem souboj Wolfsburgu s Lipskem

Po třech kolech už je jen jeden stoprocentní tým a tím je VfL Wolfsburg. Vlci v náročné bitvě udolali RB Lipsko 1:0 a vyhoupli se do čela celé Bundesligy. Rozhodující okamžik přišel po změně stran, špatné vyražení Gulácsiho dorazil nekompromisně do branky Jérôme Roussillon.

Ve Volkswaegen Aréně se utkali dva účastníci Ligy mistrů a začátek zápasu patřil domácím Vlkům. Ve 13. minutě napřáhl z hranice pokutového území Steffen a Gulácsi vytáhl balón na rohový kop. Bohužel šlo o jediný výrazný moment v průběhu prvního poločasu. Aktivita Wolfsburgu po čase opadla a Lipsko vyrovnalo hru, přičemž si ale žádnou možnost nevytvořilo. Reklama na fotbal se rozhodně nekonala a divákům nezbývalo nic jiného, než doufat v lepší druhou půli.

Oba týmy do ní vstoupily beze změn a v 53. minutě se Wolfsburgu podařilo skórovat. Přízemní centr Gulácsi trochu nešťastně vyrazil přímo před sebe na nohu Jérôma Roussillona a ten napálil balón do sítě. Úvodní branka zápasu samozřejmě pomohla a Vlci se za chvíli hnali do další tutovky. Weghorst postupoval sám na brankáře Gulácsiho a branku trestuhodně přestřelil.

Trenér Lipska Jesse Marsch musel na vývoj utkání reagovat a do hry poslal Laimera. O chvíli později si hosté vytvořili první slušnou šanci a střela Forsberga skončila nad brankou. Jinak se hosté prosazovali přes defenzívu Vlků hodně obtížně a čas rychle utíkal. Ještě tři minuty před koncem poslal Marsch do hry tři čerstvé hráče, ale ani to nezafungovalo. V nastavení už mělo Lipsko velkou převahu, ale víc než standardku si nevytvořilo. Souboj dvou účastníků Ligy mistrů rozhodla jediná branka a z ní se radují hráči Wolfsburgu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lipsko by mělo uhrát 3 bodíky , v kole následujícím to bude bez.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo. Snad jim Bayern ukáže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele