11. kolo
06.11.2021 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburgu stačil k vítězství nad Augsburgem jediný gól

Florian Kohfeldt zatím odvádí na lavičce klubu z města automobilů výbornou práci. S týmem se po čtyřech porážkách v řadě podařilo vrátit do vítězných kolejí, což platilo i v týdnu v rámci Champions League. Naopak FCA nedokázalo navázat na přesvědčivou výhru proti Stuttgartu a zůstává v sestupovém pásmu.

Po počátečním oťukávání přišla na pořad odpoledne 14. minuta a s ní jediný gól zápasu. Paulo Otávio poslal s levé strany výborný balon do vápna. Lucas Nmecha výskokem naprosto eliminoval Jeffreyho Gouweleeuwa a Rafał Gikiewicz na přesnou hlavičku těsně nedosáhnul - 1:0. Odpovědět se za deset minut pokusil Arne Maier. Ale protože napřáhnul z velké dálky, Koen Casteels mohl zůstat v klidu.

Po půlhodině se k přímému kopu postavil Maximilian Arnold a Gikiewicz musel vytáhnout výtečný zákrok. Hned poté centroval z levé strany John Brooks a Sebastiaan Bornauw jen těsně minul pravou tyč. Daniel Caligiuri odehrál v dresu Wolfsburgu necelou stovku bundesligových klání, avšak teď obléká dres die Fuggerstädter. Ve 34. minutě se mu málem podařilo vyrovnat, když se po jeho ráně ze standardní situace stačil gólman jenom ohlédnout.

Další pokus třiatřicetiletého fotbalisty už tak výživný nebyl, tudíž se sntl snadnou kořistí Casteelseo. Minisouboj těchto dvou bývalých spoluhráčů byl znovu k vidění na startu druhé půle. A znovu z něj vyšel vítězně domácí brankář. Následně se do soupeřovy šestnáctky procpal Florian Niederlechner, avšak v rozhodující moment jej dokázal odzbrojit Bornauw.

V 75. minutě už André Hahn zvedal ruce nad hlavu, jenže rozhodčí Marco Fritz správně odpískal ofsajd. Z vyrovnání tedy sešlo. V minutě dvaaosmdesáté se rýsovala další veliká možnost pro "Vlky". Situaci čtyři proti dvěma ale Nmecha zdaleka nevyřešil dobře. Mohl si tedy oddychnout, že Augsburgští ve zbytku utkání, včetně pětiminutového nastavení, nedokázali směrem dopředu nic vymyslet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele