13. kolo
27.11.2021 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Donyell Malen (© AFP)

Dortmund odváží z Wolfsburgu všechny tři body

Hosté se nenechali zaskočit brzkým gólem Woutera Weghorsta a po přestávce otočili skóre. Jednu branku zaznamenal i Erling Håland, jenž byl kvůli zranění mimo několik týdnů. Borussia proto nadále drží krok s Bayernem Mnichov, zatímco "Vlci" klesli mimo pohárové pozice.

Jak naznačeno, z utkání nebylo odehráno ještě ani 120 sekund a Ridle Baku posunul z pravé strany na bližší tyč, kde se o zbytek postaral jeho holandský kolega - 1:0.

Vyrovnat mohl ve 12. minutě po dobré akci Mahmoud Dahoud, avšak jeho pokus i díky teči skončil těsně vedle tyče. Příště se osmělil Donyell Malen, nicméně cílil přesně do míst, kde se pohyboval brankář Pervan.

Následně mohl skóre navýšit Dodi Lukebakio, kdyby ovšem předvedl razantnější zakončení. Záhy pálil opět Weghorst a Gregor Kobel byl znovu pozorný. Po uplynutí první půlhodiny nevyužil nedůrazu domácí defenzivy Dahoud. Jenže při další akci BVB podkopnul Maxence Lacroix ve vlastním vápně unikajícího Marca Reuse a rozhodčí Sven Jablonski neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík. Exekuce se ujal Emre Can, přičemž poslal Pervana na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:1.

Druhé dějství začalo velkým náporem Dortmundu, nicméně ani Malen, ani Hummels balon do sítě nedopravili. První jmenovaný se zanedlouho pokusil o nůžky, které však střihly naprázdno. Na opačném pólu musel Kobel vyrážet nepříjemnou ránu z kopačky Astera Vranckxe.

V 55. minutě si po Reusově pobídnutí seběhnul Donyell Malen do středu hřiště, odkud poslal přízemní střelu k levé tyči. Muž v rukavicích se po ní natahoval marně - 1:2. V sedmašedesáté minutě Gregor Kobel vyrazil pokus Lukabakia a následně měl i trochu štěstí, že Luca Waldschmidt napálil pouze jednoho z obránců.

Za deset minut to byl opět Belgičan s osmadvacítkou na zádech, kdo pořádně zaměstnal gólmana hostujícího celku. V 81. minutě tak mohl Julian Brandt nacentroval na malé vápno, kde akrobaticky zakončoval Erling Håland, jenž byl v té době na hřišti necelých deset minutek. Trochu to připomnělo gól Ronalda, který vsítil za Brazílii ve skupinovém zápase proti Turecku na MS 2002 - 1:3. Norský šutér zaznamenal desátý zásah v probíhající sezoně.

V závěru nejprve selhal Reus, po něm Kobel bravurně likvidoval navštívenku od Maximiliana Arnolda a už v nastaveném čase se při brejku nechal dostihnout střídající Ansgar Knauff. Jubilejní desátou výhru v sezoně však klubu ze Signal Iduna Parku už nikdo nesebere. Tu další si může připsat za týden ve šlágru proti Bayernu. Wolfsburg zajíždí do Mewa Areny, která jest domovským stánkem Mohuče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele