11. kolo
06.11.2021 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Bochum v domácím prostředí zaskočila Hoffenheim

Skvadra Thomase Reise před týdnem nestačila na Gladbach, nicméně proti TSG si hráči věřili. Ve druhém poločase dokázali dvakrát skórovat, přičemž gólman Manuel Riemann si ještě dovolil zahodit penaltu. Rozdíl mezi oběma soupeři se tak v tabulce stáhnul na jediný bod.

Andrej Kramarić sice zatím tolik nepálí ostrými, jako tomu bylo v minulé sezoně, nicméně i tak zůstává pro protivníkovu defenzivu velikou hrozbou. Potvrdit to mohl v závěru úvodní čtvrthodinky, když jeho obstřel skončil těsně nad břevnem. Krátce po něm se hnal do šance i druhý hoffenheimský forvard. Jenže ani Ihlas Bebou neuspěl.

Nepřesní potom byli taky Florian Grillitsch a Robert Skov. Po změně stran musel Riemann krotit dalekonosný pokus. Po hodině hry dostali domácí příležitost zahrávat přímý kop z výborné pozice. Sebastian Polter si vybral stranu, na které stál Oliver Baumann, který tak zvládnul letící míč vyrazit do bezpečí.

V 66. minutě přiletěl do vápna Hoffenheimu centr, který byl sražen na levou stranu k Miloši Pantovićovi. Jeho následná pobídka před bránu přistála na hlavě Somy Novothnyho, který zcela osamocený na malém vápně nezaváhal - 1:0. Rozhodčí Frank Willenborg tuhle branku uznal až po zhlédnutí záznamu.

Střelec branky byl za šest minut v pokutovém území hostujícího celku zbourán Raumem a Grillitschem. "Pětka" byla na světě, jenže Manuel Riemann ji poslal vysoko nad. Mrzet ho to ve finále nemuselo, protože svěřenci Sebastiana Hoeneße zůstali směrem dopředu bezzubí. Naopak Takuma Asano nastřelil v nastaveném čase spojnici tyč a břevna.

Po něm Gerrit Holtman zakončil sólo střelou do levé tyče. Nicméně v sedmé nastavené minutě šel při zahrávání rohového kopu do šestnáctky Bochumi i Oliver Baumann. Holtmann tedy mohl po získání míče posunout na Miloše Pantoviće, který střelou z vlastní poloviny trefil odkrytou branku. Sám asistent pak neváhal přeběhnout celé hřiště, aby byl pro všechny případy připravený dorážet - 2:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele