31. kolo
24.04.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© AFP)

Augsburg odváží z Bochumi tři důležité body

Matematicky vzato nemá jistotu setrvání v Bundeslize ani dvanáctý Wolfsburg se sedmatřiceti body na kontě. Nicméně největší adepty na sestup nutno hledat jinde. Ovšem jak pro VfL, tak pro FCA nadále platí, že zbývající tři kola budou ještě docela náročná.

Všichni aktéři na hrací ploše si evidentně jasně uvědomovali důležitost tohoto klání. Snahy přetavil v gól André Hahn, když po čtvrthodině obral o míč Maxima Leitsche a z hranice vápna přeloboval vybíhajícího Manuela Riemanna - 0:1. Pojistku mohl přidat z necelých pět minutek Jeffrey Gouweleeuw, leč se svou hlavičkou nepochodil.

Autor branky byl i při chuti, a tak se ve 28. minutě opřel do míče, aby viděl, jak ze vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů plachtí nad. Die Fuggerstädter přesto stihli svoje vedení do poločasové pauzy zdvojnásobit. Výrazně jim k tomu dopomohl Danilo Soares, když ve vlastní šestnáctce podkopnul kličkujícího Daniela Caligiuriho.

Michael Gregoritsch už ve své kariéře zahrával několik penalt, přičemž tentokrát volil zakončení do levého dolního rohu, s čímž muž v rukavicích vůbec nepočítal - 0:2. Po změně stran se do dobré možnosti dostal Herbert Bockhorn až v 75. minutě. Gikiewicz sice s problémy, leč stejně balon za svá záda nepustil.

Krátce poté se polský gólman vyznamenal znovu, když skvěle vyrazil přímý kop v podání Eduarda Löwena. A kontroloval situaci i po Polterově hlavičce. Závěr tohoto utkání patřil svěřencům Markuse Weinzierla. Avšak proti Caligiurimu se roztáhnul Riemann, zatímco pěknou akci Carlose Grueza a Arneho Maiera zakončil nepřesně Florian Niederlechner.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele