23. kolo
19.02.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Bochum zásluhou pozdní penalty veze bod ze Stuttgartu

Klub z Mercedes-Benz Areny se nadále v této sezoně trápí. Po vlastním gólu Armela Bella-Kotchapa to vypadalo, že se pátá výhra stane realitou. Jenže nakonec z toho byla pouze remíza, kvůli které zůstává výběr Pellegrina Matarazza předposlední. VfL má na sestupové pásmo po třiadvaceti kolech sedmibodový náskok.

V 9. minutě se Gerrit Holtmann na levém křídle uvolnil a ve vápně vyprodukoval přihrávku, kterou Miloš Pantović nedokázal přetavit ve vedoucí zásah, přestože stál necelé čtyři metry před bránou. Následně pálil vedle Chris Führich. Ve 27. minutě mířil nad Jürgen Locadia a vzápětí jej napodobil spoluhráč Danilo Soares.

V závěru poločasu nejprve neseřídil optimálně mířidla Omar Marmoush a po něm Konstantinos Mavropanos našel hlavou pouze střed brány, kde stál připravený Manuel Riemann. V 51. minutě se ke střele zpoza šestnáctky dostal opět Marmoush. Egyptský fotbalista, který na letošním Africkém poháru národů došel s reprezentací své země až do finále, cílil o kousíček vedle levé tyče.

Do zakončení se dostal krátce po svém příchodu na hřiště Takuma Asano. Ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 56. minutě Tiago Tomás pelášil sám na Riemanna, který se překonat nenechal. Portugalský útočník tak nenavázal na svoje týden staré vystoupení proti Leverkusenu, ve kterém se prosadil hned dvakrát.

Při následném rohovém kopu si Armel Bella-Kotchap smolně srazil míč do vlastní brány - 1:0. Pojistku chtěl přidat po sedmdesáti minutách Chris Führich. Gólmana však neohrozil. V 78. minutě se sám před mužem v rukavicích ocitnul Orel Mangala. Druhý zásah v zápase se díky výbornému zákroku nekonal. Atakan Karazor se pak uchýlil k lobu z poloviny hřiště, což dokázal Riemann včas přečíst a stihnul se vrátit.

V 83. minutě byli die Unabsteigbaren hodně blízko vyrovnání. Míč se z hlavy Sebastiana Poltera snesl jenom na tyč. Poté se ke střele dostal Wataru Endo. Bochumská jednička svůj tým znovu podržela. V nastaveném čase ale Mavropanos při snaze odkopnout míč fauloval Poltera a rozhodčí Harm Osmers ukázal na značku pokutového kopu. Eduard Löwen zvolil správnou stranu, takže vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele