7. kolo
02.10.2021 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavící hráči Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart po kvalitním výkonu přehrál Hoffenheim

V minulém ročníku předváděli svěřenci Pellegrina Matarazza atraktivní fotbal. V letošním se na něj zatím nepodařilo navázat. Proto v Bádensko-Württembersku věří, že tenhle výsledek dopomůže k dalším. Naopak Hoffenheim po výhře nad Wolfsburgem připisuje třetí porážku, kvůli které zůstává na osmi bodech.

Ve 3. minutě o sobě dal vědět Andrej Kramarić, ale Florian Müller se překonat nenechal. Chorvatský forvard se znovu osmělil po čtvrt hodině, ale o kousíček minul. Díky tomu mohli jít domácí do vedení. Omar Marmoush rozehrál rohový kop na hlavu Marc-Olivera Kempfa, který se dokázal prosadit a zblízka skóroval - 1:0.

Inkasovaná branka mohla hosty mrzet o to víc, že krátce před ní napálil Ihlas Bebou břevno. Po dalším rohu se do zakončení dostal Konstantinos Mavropanos, nicméně vedení nenavýšil. A neujal se ani třetí pokus Andreje Kramariće. Se svou trochu zatoužil přispěchat i Chris Führich, leč ani z tohoto mráčku nezapršelo.

První dějství tedy vyšlo lépe domácím. V tom druhém zahrozil Hoffenheim opět prostřednictvím svého obávaného chorvatského šutéra a Florian Müller musel zasahovat. Po hodině hry se Mavropanos nikterak nerozpakoval, navedl si balon na střed hřiště a levačkou zacílil neomylně k levé tyči - 2:0.

V 79. minutě vychytal Baumann v této fázi utkání aktivního Tanguye Coulibalyho. Další střela v podání borců VfB byla opět gólová. Byl to právě francouzský rodák Coulibaly, kdo v pádu posunul na pravou stranu na Roberta Massima, jenž si vybral stejný kout branky, jako dvacet minut před ním jeho řecký spoluhráč - 3:0.

Hosté, za něj odehrál sedmapadesát minut Pavel Kadeřábek, stačili už pouze snížit, když muž v rukavicích až příliš pozdě zareagoval na nepříliš razantní skákavou střelu z kopačky Jacoba Bruun Larsena - 3:1. TSG po reprezentační pauze přivítají doma Köln. A Stuttgart? Ten zajíždí do Borussia-Parku, kde se střetne s tamním Gladbachem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele