3. kolo
28.08.2021 15:30 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Jeong Woo-Yeong (© AFP)

Freiburg odváží ze Stuttgartu všechny tři body

Může za to především výborná úvodní půl hodina, během které Streichovi svěřenci zaznamenali všechny tři góly. Těsně před poločasem se VfB dvěma slepenými trefami vrátili do hry, jenže ve druhém dějství vyrovnat nedokázali.

Stejně jako v duelu Bayernu s Herthou nebo Augsburgu s Leverkusenem, padla i v Mercedes-Benz Areně první branka hned v úvodní desetiminutovce. Z časomíry ještě neuteklo ani 180 sekund a pětadvacet tisíc diváků sledovalo, kterak posílá Christian Günger nádherný centr z levého křídla na hlavu zcela neobsazeného Jeonga Woo-yeonga, který nemusel ani vyskakovat, aby uklízel přesně k levé tyči - 0:1.

A než se domácí stačili vzpamatovat, jihokorejský forvard již uštědřil další zářez, když svým halfvolejem využil ranou pod břevno té skutečnosti, že Florianu Müllerovi vypadnul balon po centru z rukavic - 0:2. Hned po rozehrávce mohl snížit Roberto Massimo, ale Mark Flekken se překonat nenechal.

V závěru úvodní dvacetiminutovky pobídnul Hamadi Al Ghaddioui kolegu Klimowicze, který rovněž ztroskotal na freiburské šestadvacítce. Čtyřiadvacátá minuta přinesla po jedné šanci na obou stranách hrací plochy. Klimowicz byl opět vychytán a ani Vincenzo Grifo si na Müllera nepřišel. Jenže krátce před koncem úvodní třetiny zápasu přišla znovu řada na klub, který hraje domácí utkání nově na SC-Stadionu.

Dlouhý balon na útočnou polovinu převzal na pravém křídle Roland Sallai, na jehož centr si následně ukázkově naběhnul Lucas Höler a mezi dvěma obránci se mu podařilo hlavou skórovat - 0:3. V devětatřicáté minutě se opět připomněl Massimo. Flekken ovšem čaroval. Když už to vypadalo, že půjde jeho tým do druhého dějství s jednoznačným náskokem, přihlásil se o slovo do té doby prakticky neviditelný Konstantinos Mavropanos.

Jednoduše si narazil s Al Ghaddiouim, aby tváří v tvář gólmanovi zvolil v bezprostřední blízkosti lehoučké zakončení šajtlí pravé nohy - 1:3. Hned poté sledoval Pelegrino Matarazzo, jak jeho svěřenci přidávají kontaktní zásah. Wataru Endo centroval a třicetiletý fotbalista s marockými předky, který asistoval u předchozího gólu, umístil svou hlavičku do spodního rohu brány - 2:3.

V ten moment ještě pochopitelně nikdo nevěděl, že střelecký účet tohoto klání už byl naplněn. Přesto byly k vidění další pozoruhodné příležitosti. Třeba ta, ve které Roland Sallai v 53. minutě přinutil brankáře Stuttgartu, aby zachraňoval situaci konečky prstů. Nebo když zmíněný maďarský reprezentant následně jenom těsně nedosáhnul na Schlotterbeckovu pobídku. V nastaveném čase odmítnu vyrovnat Hamadi Al Ghaddioui, když po centru Waldemara Antona hlavičkoval v ideální pozici nad freiburskou svatyni. Pro celek z Bádensko-Württemberska se jedná už o druhou porážku v sezoně. Tu třetí bude chtít odvrátit za dva týdny v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu, zatímco SC se doma střetne s Kölnem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele