5. kolo
19.09.2021 15:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Robert Andrich (© AFP)

Leverkusen v deseti vyhrál ve Stuttgartu, znovu se trefil Schick

Leverkusen vyhrál 3:1 na půdě Stuttgartu. Díky zisku třech bodů se Bayer posunul na průběžnou čtvrtou příčku bundesligy.

Na čtvrté příčce je Leverkusen před úplným dohráním pátého bundesligového kola společně s Mainzem, který má však horší gólový rozdíl. Stuttgart je se čtyřmi body na čtrnáctém místě a na sestupové pásmo má náskok pouhého jednoho bodu.

O vítězi zápasu rozhodl s největší pravděpodobností již první poločas. První gól padl již ve 2. minutě, kdy se po centru hostujícího Bakkera prosadil hlavou Andrich. V 19. minutě přidal druhý gól svého týmu český útočník Patrik Schick, který usměrnil míč mezi tři tyče po náramné přihrávce Wirtze.

Ve 32. minutě si však Leverkusen přece jenom zápasu trochu zkomplikoval. Andrich totiž surově fauloval Coulibalyho a sudí Cortus po zhlédnutí videa neváhal tasit červenou kartu. Hosté šli tedy do deseti.

Oslabení soupeře vlilo do žil Stuttgartu novou krev a již ve 38. minutě se mu podařilo snížit na 1:2, když se po zákroku Hrádeckého dostal k odraženému míči Mangala, který ho neměl problém usměrnit do odkryté části brány.

V 50. minutě se zranil nejlepší střelec hostů Schick, jehož musel vystřídat Hincapié. V 60. minutě se do samostatného úniku dostal hostující Diaby, který však ve velké rychlosti prudce vystřelil nakonec pouze do boční sítě.

Výhru Leverkusenu potvrdil v 70. minutě Wirtz. Ten se trefil k zadní tyči po ukázkovém odebrání míče soupeři a individuální akci. V 79. minutě mohl ještě průběh zápasu naposledy zdramatizovat Stuttgart, Marmoush však ve slibně vypadající pozici zaváhal a jeho střela zamířila pouze vedle levé tyče.

Všechny tři body si tedy nakonec odvezl Leverkusen, který však musí doufat, že zranění Patrika Schicka nebude nikterak vážné. V pěti bundesligových zápasech letošní sezóny si Schick připsal již čtvrtý gól, skvělou formu si drží již od červnového Eura.

Stuttgart se naopak v letošní sezóně neprezentuje příliš atraktivním fotbalem a od vysoké výhry 5:1 nad nováčkem z Fürthu v prvním kole získal v následujících čtyřech kolech pouhý jeden bod za remízu 1:1 ve Frankfurtu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele