16. kolo
15.12.2021 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Paul Jaeckel a Christian Guenter (© AFP)

Zápas mezi Unionem a Freiburgem skončil remízou

Pět tisícovek diváků a divaček na Stadion an der alten Försterei při ní nevidělo ani jednu branku. Oba kluby však mají za současného rozložení sil možnost přezimovat na pohárové příčce.

Těžko soudit, jak by se celý tenhle duel odvíjel, kdyby Mark Flekken už ve 3. minutě nepředvedl vynikající zákrok. Jeho protějšek Andreas Luthem musel zanedlouho hasit nebezpečně vyhlížející situaci odhlavičkováním do autu. Na konci úvodní dvacetiminutovky se osmělil Genki Haraguchi a jeho střelu zastavila boční síť.

Krátce poté o sobě dal vědět Taiwo Awoniyi, jenž si v uplynulých týdnech držel solidní formu. Tentokrát ale přibližně o metr minul freiburskou svatyni. Grischa Prömel nechtěl zůstat pozadu, jenže s takovými pokusy se k fotbalové slávě jen tak nepropracuje. Zbývající minuty úvodního dějství už nebyly zrovna dvakrát atraktivní.

Hned po změně stran měl velikou možnost ke skórování Vincenzo Grifo, který tak mohl odčinit skutečnost, že před týdnem proti Hoffenheimu neproměnil penaltu a jeho tým prohrál 1:2. Proti die Eisernen ovšem mířil vedle zařízení. Italský fotbalista, který na poslední chvíli vypadnul z nominace na letošní vítězné EURO, si stejným způsobem počínal i tři minutky poté.

Nedlouho před vypršením úvodní hodiny hry se k míči dostal Lukas Kübler, avšak Andreas Luthe stál přesně tam, kde v daný moment měl. Deset minut poté zacílil Taiwo Awoniyi do břevna. K eventuální dorážce se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal. Skoro celý zbytek tohoto klání se nesl ve znamení nepřesností. Až v poslední minutě musel brankář berlínského celku vychytat Philippa Lienharta, díky čemuž má tým Urse Fischera na kontě čtyřiadvacet bodů, tj. o pouhé dva méně, než družina, kterou vede Christian Streich.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šifra- z patnácti sedm. Pokračování není vyločeno.

Reagovat
skreko

sifry mistra FERA2, nemam ponatia co tym mozes mysliet

Reagovat
smazaný uživatel

tak to není muj problém .

Reagovat
smazaný uživatel

PS do mistra mám hooooodně daleko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele