6. kolo
25.09.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rani Khedira (© AFP)

Union rozhodnul duel s Bielefeldem až v samotném závěru

Když už to vypadalo, že po březnové bezbrankové "plichtě" nepadne v utkání Unionu s Bielefeldem gól ani tentokrát, ukázala se šťastná ruka trenéra Urse Fischera, jelikož pod vítěznou trefu se podepsali dva jeho svěřenci, které poslal na hřiště až v 66. minutě. Díky tomu Arminia spadla do sestupového pásma.

O první šanci se v 10. minutě postaral domácí Marvin Friedrich, jenže zhruba o metr minul. Následně pálil Taiwo Awoniyi, leč jeho pokus byl zblokován. Další minuty se nesly ve znamení pozorných obran a nepřesných centrů. V pětadvacáté minutě už se na tyto nezdary nemohl dívat Alessandro Schöpf a jeho ráně zpoza velkého čtverce, která mířila do pravého horního rohu, chybělo opravdu hodně, hodně málo.

Pak došlo k nepříjemné strážce Laursena s Baumgartlem, což hůře odnesl stoper Unionu. Ve 38. minutě Christopher Trimmel posouval před bránu na Awoniyiho, jenž to měl na dlouhou nohu a navíc cílil přesně do prostoru, kde se pohyboval Stefan Ortega. V závěru prvního poločasu se hrálo především na dostřel hostující svatyně, nicméně die Eisernen si výraznější příležitost nevypracovali.

Po hodině hry si to do vápna soupeře neohroženě štrádoval Robin Hack, s jehož přízemním zakončením k tyči měl Andreas Luthe plné ruce práce. Domácí měli převahu, ale využili ji až v poslední desetiminutovce. Genki Harguchi se nejprve ocitnul v dobré pozici, jenže rána mu hrubě nesedla.

V 88. minutě posunul Sheraldo Becker na Kevina Behrense, na jehož pár rychlejších kroků Joakim Nilsson nestihnul zareagovat, což mělo pro hosty fatální následky, jelikož hráč se sedmnáctkou na dresu mohl z rohu malého vápna pálit pod břevno - 1:0. Střelec branky mohl hned záhy přidat pojistku, kdyby ovšem nemířil do tyče. Union však stejně připisuje tři body, přičemž o další se pokusí za týden proti Mohuči. Na stadion Arminie přijede Bayer Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele