2. kolo
22.08.2021 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Hoffenheim a Union Berlín ve vzájemném zápase jenom remizovaly

Dělba bodů bude patrně více mrzet domácího kouče Sebastiana Hoeneße, protože jeho klub nezareagoval na vítězství Wolfsburgu, který tak zůstává po dvou kolech jediným mančaftem se stoprocentním bodovým ziskem. Union může těšit, že opět neprohrál. Ale na druhou stranu také znovu nezvítězil.

První gól vidělo v PreZero Areně osm tisícovek fanoušků a fanynek už v 10. minutě. Na centr Juliana Ryersona z pravé strany si naskočil Niko Gießelmann. Jeho první hlavičku ještě Oliver Baumann vyrazil, na dorážku už byl ovšem krátký - 0:1. Za pouhých 240 sekund se vedení hostujícího celku rozplynulo.

Pěknou akci zakončil Angelo Stiller centrem na Kevina Akpogumu, jehož hlavička zapadla přesně k levé tyči - 1:1. Krátce poté fauloval asistent u vyrovnávací trefy Genkiho Haraguchiho. Rozehrávky přímého kopu se ujal Max Kruse a z bezmála třiceti metrů orazítkoval břevno. Ve 20. minutě to byl právě Kruse, kdo vysunul spoluhráče Taiwa Awoniyiho. Včas vyběhnuvší Baumann si však na housle zahrát nenechal.

Ve 24. minutě pálil z dálky Jacob Bruun Larsen a Andreas Luthe musel zasahovat. Domácí se ujal vedení v době, kdy z časomíry uběhla půlhodina hry. Robin Knoche a Marvin Friedrich si nepohlídali nabíhajícího Jacoba Bruun Larsena, který pak tváří v tvář Luthemu se štěstím uspěl - 2:1. Více pozoruhodného už úvodní dějství nenabídlo.

Jenže v tom druhém nebylo odehráno ani 120 sekund, když Kruse poslal na zteč Awoniyiho. Nigerijského forvarda nejprve gólman vychytal, ale odražený balon nedokázal zkrotit Akpoguma. Blesková dorážka spoluhráče z národního týmu už skončila v síti - 2:2. Po hodině hry střelec druhé branky hostujícího výběru pobídnul ve vápně Kruseho, jehož volej skvěle vyrazil muž v rukavicích.

V 77. minutě narazil Christoph Baumgartner po souboji s Paulem Jaeckelem do pomezního sudího Mikea Pickela, který se tak rázem ocitnul nedobrovolně na zemi. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Další gólové šance už k vidění nebyly. Na rozdíl od červené karty, kterou si ve čtvrté nastavené minutě prohlédnul po druhé žluté Marvin Friedrich, jelikož si vyšlápnul na Sargise Adamjana. Záhy poté rozhodčí Sascha Stegemann naposledy fouknul do píšťalky.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele