10. kolo
29.10.2021 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sebastian Rudy (© AFP)

Hoffenheim doma potřetí vyhrál, zaslouženě porazil Herthu

Hoffenheim se v Bundeslize po debaklu na půdě Bayernu vzchopil, malátnou Herthu skolil zaslouženě o dva góly a urval své třetí vítězství za minulých pět ligových kol. Hostující celek naopak přišel o svou sérii tří výher v řadě, započítáme-li do statistik i DFB-Pokal, a klesl tedy v tabulce o jedno místo níže. O přesné zásahy se postarali Andrej Kramarič a Sebastian Rudy.

Hosté si vytvořili první větší šanci utkání, do té se v 6. minutě propracoval Richter, avšak jeho šanci zlikvidoval brankář Baumann. Naopak na druhé straně domácí ze své úvodní příležitosti dokázali skórovat. Skovova přihrávka doputovala k Bebouovi, ten míč ještě chytře přenechal Kramaričovi, který následně měl v 19. minutě pohotovou cestu za rozvlněním brankové sítě.

Hertha na tohle inkasování nikterak nezareagovala, její protivník naopak ve 36. minutě svoje vedení navýšil a udržel náskok až do konce. Bebou ze středu pole prostrčil merunu na Skova, jeho pokus narazil o vzdálenější tyčku, balón se pak dostal k dorážejícímu Rudymu, jenž už úspěšně přelstil gólmana Schwolowa. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se již skóre neměnilo.

Hoffenheim naopak mohl ještě párkrát vylepšit svůj odstup od berlínského výběru, například zásluhou stále aktivního Beboua, jehož střelu ve 49. minutě na poslední chvíli vyblokoval do zámezí bránící Stark. Od 76. minuty hráli Berlíňané v oslabení, červenou kartu vyfasoval za opravdu tvrdý zákrok Boyata vůči Stillerovi, a vlastně tak jen podtrhl zmar celého mužstva.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele