18. kolo
08.01.2022 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Stefan Posch a Ihlas Bebou (© AFP)

Hoffenheim si doma poradil s Augsburgem a poskočil na třetí příčku

Svěřenci Sebastiana Hoeneße pokračují ve velice kvalitních výkonech, k jakým dospěli už v závěru minulého kalendářního roku. V tabulce se pohybují vysoko navzdory tomu, že loňský suverénně nejlepší střelec týmu, dvacetigólový Andrej Kramarić, v tomto ročníku doposud skóroval jenom dvakrát. Opět jej musel zastoupit Ihlas Bebou, jenž k celkově osmé porážce die Fuggerstädter přispěl dvěma brankami.

Vypadalo to, že toto utkání začne pro domácí výborně. Z časomíry neuteklo ani 60 sekund, když Munas Dabbur dotlačil míč až za brankovou čáru. Jenže se ukázalo, že po obranném zákroku Niklase Dorsche zahrál rukou, takže stav byl nadále bezbrankový. To platilo až do 5. minuty, ve které na malém vápně stojící Michael Gregoritsch uklidil hlavou na místo určení centr Arneho Maiera od rohového praporku - 0:1.

Prakticky hned z protiútoku mohl nepozornost hostující defenzivy potrestat Bebou, avšak jeho ráně ve finále chybělo nějakých patnáct centimetrů. Další střela patřila Chrisi Richardsovi, ale nebyla přesná. Ve 37. minutě musel kvůli zranění stehenního svalu střídal Pavel Kadeřábek. Na hřišti se tedy nepotkal s Janem Morávkem, který za Augsburg naskočil do zápasu až ve druhé půli.

V každém případě krátce po nuceném odchodu českého reprezentanta se ve skluzu prosadil před bránou zcela nehlídaný Ihlas Bebou - 1:1. Rodák ze západoafrického Toga stihnul do poločasového hvizdu skórovat ještě jednou, když na malém vápně lehce tečoval pobídku od Kevina Akpogumy. Mohl se tak radovat ze sedmého přesného zásahu v sezoně - 2:1.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, totiž Kramarićovou příhrávkou na Dabbura. Jenže tentokrát se vítězem stal Rafal Gikiewicz, který následně upřel hattrick Bebouovi. Bezprostředně po příchodu Jana Morávka si dělal zálusk na svůj první bundesligový gól Američan Ricardo Pepi. Jenže neskóroval, což se nepodařilo ani jeho protihráči Baumgartnerovi v 85. minutě. Úspěšný byl až v nastaveném čase David Raum, protože z první nasměroval do sítě Ruttnerův centr z pravé strany - 3:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele