20. kolo
22.01.2022 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg v rámci 20. kola přehrál na vlastním stadionu Stuttgart

Před týdnem Streichův tým prohrál 1:5 v Dortmundu, aby následně v osmifinále DFB-Pokalu vystavil po výsledku 4:1 stopku Hoffenheimu. Ani po tomto vítězství, které bylo v probíhající sezoně už deváté, nelze s určitostí napsat, že série nevyrovnaných výkonů je minulostí. Zato VfB musí dál doufat, že se mu co nejdříve podaří vystoupat mimo sestupové pásmo.

První pokus si na konto připsal Maximilian Eggestein, ale mířil hlavou nad. Na opačné straně netrefil zařízení Saša Kalajdžić. Úvodní půlhodina rozhodně nepřinesla nějaký záživný fotbal, což v jejím závěru potvrdili svými nepřesnými střelami Vincenzo Grifo a Nicolas Höfler. Ve 34. minutě to vypadalo, že Kübler fauloval ve vlastní šestnáctce Alexise Tibidiho. Rozhodčí Tobias Stieler se šel podívat na video, aby nařízenou penaltu zrušil.

Prakticky bezprostředně poté, co nechal znovu pokračovat ve hře, posunul Höler mimo vápno na svého skorojmenovce Höflera, jehož střelu si smolně srazil do vlastní brány Hiroki Ito - 1:0. Ve druhém poločase mohl po zásahu brankáře Floriana Müllera zakončovat jeho bývalý spoluhráč Vincenzo Grifo, leč jeho pokus byl tečovaný do bezpečí.

V 58. minutě se k hlavičce dostal Kalajdžić a Mark Flekken podržel svůj tým. Jeho protějšek musel po hodině hry vyrážet nepříjemnou střelu od Lukase Küblera. V 72. minutě se Freiburg dočkal pojišťovací trefy. Waldemar Anton si po dlouhém nákopu nesrovnal ideálně krok, takže mohl Ermedin Demirović přiťuknout hlavou na Kevina Schadeho, na jehož ránu byl muž v rukavicích krátký - 2:0.

Skvadra Pellegrina Matarazza ve zbývajících minutách recept na dobře fungující obranu Freiburgu nenašla. Příště se pokusí uhrát v Mercedes-Benz Areně dobrý výsledek proti Eintrachtu Frankfurt, který v současnosti rovněž nepůsobí sebejistým dojmem. Streichůva družina se střetne s Kölnem, který se drží dohled pohárových pozic.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele