6. kolo
26.09.2021 17:30 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
 

Reportáž

Vincenzo Grifo (vpravo) (© AFP)

Freiburg vyhrál lehce nad Augsburgem, rozhodnuto bylo již po půli

Augsburg dokázal jednoduše vyhrát nad Augsburgem. Již po pětatřiceti minutách hry vedl Freiburg nad soupeřem 3:0 a ve zbytku zápasu žádný gól nepadl.

Freiburg se díky zisku tří bodů přihlásil do boje o evropské poháry. V tuto chvíli se nachází v bundesligové tabulce s dvanácti body na pátém místě, na druhý Leverkusen má přitom ztrátu jediného bodu.

Augsburg se naopak trápí ve spodních patrech tabulky. Po šesti kolech je s pěti body patnáctý a na sestupové pásmo má náskok pouze bodu. Příští víkend ho navíc čeká těžká zajížďka do Dortmundu.

Domácí šli do vedení v samém úvodu utkání. V 6. minutě se dostal k odraženému míči v pokutovém území Kübler, který střelou z první vsítil svůj první gól v Bundeslize a poslal tak Freiburg do vedení.

Ve 25. minutě přišla pro Augsburg další rána. Eggestein dokázal skvěle vystihnout moment, kdy nahrál Hölerovi, jenž obloučkem přehodil brankáře Gikiewicze - 2:0.

Ve 33. minutě navíc zahrál rukou ve vlastním pokutovém území hostující Framberger a když Grifo s přehledem proměnil následnou penaltu, osud utkání byl v podstatě zpečetěn. Ve druhém poločasu jsme už příliš atraktivní fotbal neviděli a zápas se spíše dohrával.

Hráči Augsburgu si v něm nevypracovali ani jednu vyloženou šanci a naopak v 78. minutě mohli domácí přidat čtvrtý gól zápasu, avšak střelu Demiroviče z úhlu vyrazil hlavou Gikiewicz. Domácí však berou výhru 3:0 všemi deseti a mohou mít radost z výsledku i z povedeného výkonu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za 4,49 vyhráli doma s Dortmundem. Za 2,3 nevyhráli s Kolínem. Nyní je kurz 1,86. Ani nechci domyslet , co by se mohlo stát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele